עוגת תפוחים בחושה עם צימוקים. עוגה ליום יום, פשוטה להכנה. זוהי עוגת תפוחים קצת דחוסה ולחה, סוג של לחם תפוחים.
רכיבים
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה וחצי מכמות הקינמון ומניחים בצד.
בקערה נפרדת מוסיפים סוכר וקוביות חמאה רכה. מועכים את החמאה ומערבלים בעזרת מקצפת ידנית או חשמלית.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומערבלים. לאחר מכן מוסיפים את היוגורט וממשיכים בהקצפה.
לתערובת המוקצפת הרטובה מוסיפים את התערובת היבשה בהדרגה. מקציפים עד לקבלת בלילה במרקם אוורירי ואחיד.
בשלב זה אפשר כבר להתחיל לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. כמו כן, מצפים תבנית אפייה עגולה בקוטר 20 סנטימטר עם נייר אפייה.
גוררים את התפוחים בפומפיה (שוטפים אותם קודם. לא חייבים לקלף).
מוסיפים את התפוחים ואת הצימוקים לבלילת הבצק. מקפלים אותם פנימה בעדינות.
מעבירים בצק העוגה הבחושה לתבנית האפייה. מפזרים מעל את שארית הקינמון.
אופים ב-180 מעלות במשך 45-50 דקות. לאחר מכן מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי במשך שעה לפני שמוציאים מהתבנית.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה וחצי מכמות הקינמון ומניחים בצד.
בקערה נפרדת מוסיפים סוכר וקוביות חמאה רכה. מועכים את החמאה ומערבלים בעזרת מקצפת ידנית או חשמלית.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומערבלים. לאחר מכן מוסיפים את היוגורט וממשיכים בהקצפה.
לתערובת המוקצפת הרטובה מוסיפים את התערובת היבשה בהדרגה. מקציפים עד לקבלת בלילה במרקם אוורירי ואחיד.
בשלב זה אפשר כבר להתחיל לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. כמו כן, מצפים תבנית אפייה עגולה בקוטר 20 סנטימטר עם נייר אפייה.
גוררים את התפוחים בפומפיה (שוטפים אותם קודם. לא חייבים לקלף).
מוסיפים את התפוחים ואת הצימוקים לבלילת הבצק. מקפלים אותם פנימה בעדינות.
מעבירים בצק העוגה הבחושה לתבנית האפייה. מפזרים מעל את שארית הקינמון.
אופים ב-180 מעלות במשך 45-50 דקות. לאחר מכן מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי במשך שעה לפני שמוציאים מהתבנית.
בתיאבון 😋