עוף מטוגן בסגנון KFC על פי המתכון של Whats4Chow. כך מכינים עוף מטוגן בסגנון קנטאקי פרייד צ'יקן (KFC) אותנתי בבית, הכי קרוב לעוף המקורי.
המתכון האמיתי של קנטאקי פרייד צ'יקן הוא אחד הסודות השמורים בעולם המסעדות ונעשו אינספור נסיונות לגלות ולשחזר אותו בהכנה ביתית. יש הטוענים שאי אפשר להגיע לתוצאה המושלמת בבית בגלל שבמסעדות KFC משתמשים בשיטת טיגון מהירה, הנעשית בסיר לחץ מיוחד, המותאם לטיגון עמוק – זהו מכשיר בישול יקר שלרובינו אין בבית.
המתכון לקנטאקי פרייד צ'יקן המופיע באתר Whats4Chow הוא אחד הטוענים לכתר. אחרי מספר נסיונות שערכתי, לדעתי הוא בהחלט ראוי. המתכון דורש השרייה מוקדמת של העוף במי מלח ותבלינים ל-24 שעות. אסור לוותר על ההשרייה הזו, זהו חלק מהותי בתהליך ההכנה.
עם טיפול מדוייק בעוף וביצוע מדוייק של המתכון, שלב אחר שלב, גם אתם יכולים להגיע לטעם הכי קרוב, ואף טעים מהמקור.
רכיבים
הוראות הכנה
מתחילים בהשריית העוף במי מלח ובתבלינים כ-24 שעות מראש. לא מדלגים על השלב הזה - ההשרייה הזו הכרחית להצלחה בהכנת המתכון.
את התבלינים שאינם טחונים (מרווה, אורגנו, בזיליקום, מיורן) כותשים עם מכתש ועלי. מערבבים בכלי עם כל שאר התבלינים לתערובת תבלינים אחידה. מחלקים את התערובת לשתי מנות שוות.
מכניסים לסיר את כל הרכיבים לתערובת תמיסת מי המלח. מוסיפים לתמיסה חצי מתערובת התבלינים (את החצי הנותר של התערובת שומרים בכלי אטום ליום שלמחרת).
מביאים את התמיסה שבסיר לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות, תוך כדי בישול מערבבים מדי פעם. מסירים מהאש וממתינים להתקררות מוחלטת של התמיסה.
מנקים חלקי עוף ומייבשים בעזרת מגבות נייר.
בעזרת מזלג בשר, שיפוד ברזל, או כלי חד דומה, מנקבים מספר חורים עמוקים בכל חלק עוף.
שמים את חלקי העוף בתוך קערה עם תמיסת מי המלח והתבלינים, אחרי שזו התקררה. מוודאים שהעוף מכוסה כולו בתמיסה. מניחים צלחת על העוף כדי לשמור שלא יצוף. מכסים את הכלי ומכניסים למקרר לשרייה של כ-24 שעות.
מכינים שתי קערות או צלחות עמוקות וליד מגש ועליו נייר אפייה.
בקערה אחת מערבבים את הקמח עם שארית תערובת התבלינים שנשמרה מהיום הקודם.
בקערה השנייה טורפים את הביצים.
שולפים חלק עוף מקערת ההשריה, מחזיקים אותו מעל הקערה כדי שיטפטף נוזלים עודפים, מעבירים אותו לקערת הקמח, טובלים ומצפים את כולו בקמח.
מנערים את העוף מעל קערת הקמח משאריות קמח ומעבירים למגש. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי העוף.
עוברים לציפוי שכבה שנייה של חלקי העוף בקמח.
טובלים חלק עוף בקערת הביצים הטרופות. מוודאים שכולו מצופה בביצה. מחזיקים מעל הקערה ונותנים לשאריות נוזלים לטפטף. מעבירים לקערת הקמח. מצפים את כולו בקמח בפעם השנייה.
מנערים את העוף מעל קערת הקמח משאריות קמח ומעבירים למגש. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי העוף.
נותנים לעוף המצופה בקמח לנוח כ-20 דקות לפני שניגשים לשלב השלישי והאחרון של הטיגון.
מחממים את השמן בווק או בסיר עד שהוא מתחיל לייצר בועות כשמכניסים כף עץ או שיפוד עץ. השמן צריך להגיע לטמפרטורה של 150-160 מעלות.
כשהשמן חם מספיק, מניחים בתוכו את חלקי העוף אחד אחרי השני. מטגנים על להבה נמוכה- בינונית, כך שהשמן ממשיך לבעבע קלות. משאירים מרווח בין חלקי העוף בתוך סיר הטיגון. במידת הצורך, כשאין מספיק מקום בסיר הטיגון, מטגנים את חלקי העוף במספר מקבצים, כאשר בין מקבץ למקבץ מעבירים בשמן כף מסננת לנקוי שאריות של הציפוי. כמו כן, בין המקבצים מוודאים שהשמן חם מספיק לפני שמוסיפים אליו עוד חלקי עוף.
חלקי עוף כהים (ירכיים, פולקע) מטגנים כ-18-22 דקות. כנפיים וחזה מטגנים 12-16 דקות. באמצע הטיגון הופכים את חלקי העוף כדי שייתבשלו בצורה אחידה משני הצדדים. יודעים שהעוף מוכן כאשר צבע הציפוי זהוב וכאשר נועצים בעוף מזלג או שיפוד הוא ננעץ בקלות מצד לצד. החום הפנימי של הבשר צריך להיות 79 מעלות.
כאשר העופות מוכנים מעבירים למסננת מעל קערה לטפטוף עודפי שמן. (עדיף שלא להניח על גבי נייר סופג כדי לשמור על פריכות העוף.)
מגישים עם מטבל טעים (ועם פירה או צ'יפס וסלט) וטורפים. בתיאבון 😋
הערות
- אפשר לטגן עוף שלם מחולק ואפשר רק חלקים מועדפים כמו ירכיים, פולקע, כנפיים.
- כמו תמיד, כשעובדים בסביבת שמן רותח מאוד מאוד נזהרים. מוודאים שהסיר יציב, שאין סכנה להפיל אותו בטעות. לא נותנים לילדים להתקרב.
מצרכים
הוראות הכנה
מתחילים בהשריית העוף במי מלח ובתבלינים כ-24 שעות מראש. לא מדלגים על השלב הזה - ההשרייה הזו הכרחית להצלחה בהכנת המתכון.
את התבלינים שאינם טחונים (מרווה, אורגנו, בזיליקום, מיורן) כותשים עם מכתש ועלי. מערבבים בכלי עם כל שאר התבלינים לתערובת תבלינים אחידה. מחלקים את התערובת לשתי מנות שוות.
מכניסים לסיר את כל הרכיבים לתערובת תמיסת מי המלח. מוסיפים לתמיסה חצי מתערובת התבלינים (את החצי הנותר של התערובת שומרים בכלי אטום ליום שלמחרת).
מביאים את התמיסה שבסיר לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות, תוך כדי בישול מערבבים מדי פעם. מסירים מהאש וממתינים להתקררות מוחלטת של התמיסה.
מנקים חלקי עוף ומייבשים בעזרת מגבות נייר.
בעזרת מזלג בשר, שיפוד ברזל, או כלי חד דומה, מנקבים מספר חורים עמוקים בכל חלק עוף.
שמים את חלקי העוף בתוך קערה עם תמיסת מי המלח והתבלינים, אחרי שזו התקררה. מוודאים שהעוף מכוסה כולו בתמיסה. מניחים צלחת על העוף כדי לשמור שלא יצוף. מכסים את הכלי ומכניסים למקרר לשרייה של כ-24 שעות.
מכינים שתי קערות או צלחות עמוקות וליד מגש ועליו נייר אפייה.
בקערה אחת מערבבים את הקמח עם שארית תערובת התבלינים שנשמרה מהיום הקודם.
בקערה השנייה טורפים את הביצים.
שולפים חלק עוף מקערת ההשריה, מחזיקים אותו מעל הקערה כדי שיטפטף נוזלים עודפים, מעבירים אותו לקערת הקמח, טובלים ומצפים את כולו בקמח.
מנערים את העוף מעל קערת הקמח משאריות קמח ומעבירים למגש. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי העוף.
עוברים לציפוי שכבה שנייה של חלקי העוף בקמח.
טובלים חלק עוף בקערת הביצים הטרופות. מוודאים שכולו מצופה בביצה. מחזיקים מעל הקערה ונותנים לשאריות נוזלים לטפטף. מעבירים לקערת הקמח. מצפים את כולו בקמח בפעם השנייה.
מנערים את העוף מעל קערת הקמח משאריות קמח ומעבירים למגש. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי העוף.
נותנים לעוף המצופה בקמח לנוח כ-20 דקות לפני שניגשים לשלב השלישי והאחרון של הטיגון.
מחממים את השמן בווק או בסיר עד שהוא מתחיל לייצר בועות כשמכניסים כף עץ או שיפוד עץ. השמן צריך להגיע לטמפרטורה של 150-160 מעלות.
כשהשמן חם מספיק, מניחים בתוכו את חלקי העוף אחד אחרי השני. מטגנים על להבה נמוכה- בינונית, כך שהשמן ממשיך לבעבע קלות. משאירים מרווח בין חלקי העוף בתוך סיר הטיגון. במידת הצורך, כשאין מספיק מקום בסיר הטיגון, מטגנים את חלקי העוף במספר מקבצים, כאשר בין מקבץ למקבץ מעבירים בשמן כף מסננת לנקוי שאריות של הציפוי. כמו כן, בין המקבצים מוודאים שהשמן חם מספיק לפני שמוסיפים אליו עוד חלקי עוף.
חלקי עוף כהים (ירכיים, פולקע) מטגנים כ-18-22 דקות. כנפיים וחזה מטגנים 12-16 דקות. באמצע הטיגון הופכים את חלקי העוף כדי שייתבשלו בצורה אחידה משני הצדדים. יודעים שהעוף מוכן כאשר צבע הציפוי זהוב וכאשר נועצים בעוף מזלג או שיפוד הוא ננעץ בקלות מצד לצד. החום הפנימי של הבשר צריך להיות 79 מעלות.
כאשר העופות מוכנים מעבירים למסננת מעל קערה לטפטוף עודפי שמן. (עדיף שלא להניח על גבי נייר סופג כדי לשמור על פריכות העוף.)
מגישים עם מטבל טעים (ועם פירה או צ'יפס וסלט) וטורפים. בתיאבון 😋