עוף מטוגן בשמן עמוק מתובל טוב טוב. בעל ציפוי קריספי שרק טיגון עמוק יכול לספק. ג'אנק פוד ביתי במיטבו.
רכיבים
הוראות הכנה
מערבבים את כל התבלינים בקערית. מעבירים חצי מכמות תערובת התבלינים לקערית נפרדת.
מנקים ומייבשים את חלקי העוף בעזרת מגבות נייר. מנקבים 3-4 חורים עמוקים בכל חלק עם כלי חד כמו שיפוד.
מפזרים על חלקי העוף כמחצית מתערובת התבלינים.
טורפים בקערה גדולה את הריוויון יחד עם החרדל והסרירצ'ה.
מוסיפים את חלקי העוף המצופים בתיבול לתור התבליל. משרים לפחות כשעתיים במקרר (אפשר גם ללילה.)
מוסיפים את הקמח לקערה גדולה. מוסיפים לקמח את שארית תערובת התבלינים ומערבבים.
מכינים לצד קערת הקמח מגש ריק להכלת העופות וקערה נוספת מלאה במים קרים.
שולפים אחד מחלקי העוף מתוך המשרה. מאפשרים לו לטפטף עודפי נוזלים ומעבירים לתוך קערת הקמח המתובלן.
מצפים אותו היטב מכל צדדיו בקמח, מנערים בעדינות משאריות קמח ומעבירים למגש.
חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי העוף.
נותנים לחלקי העוף המצופים בקמח מנוחה של 5 דקות על המגש.
אחרי המנוחה הקצרה, לוקחים חלק עוף מהמגש לציפוי בשכבת קמח נוספת.
טובלים את חלק העוף במים לכמה שניות. מוציאים אותו מהמים ונותנים לשאריות הנוזלים לטפטף כמה שניות.
מעבירים לקערת הקמח, מצפים אותו בשכבת קמח שנייה בכל צדדיו, מנערים קלות מקמח עודף ומחזירים למגש.
חוזרים על הפעולה עם כל חלקי העוף.
נותנים לחלקי העוף מנוחה של כמה דקות על המגש. בינתיים אפשר לחמם שמן בסיר טיגון או בווק. מחממים את השמן עד שהוא מתחיל לייצר בועות כשמכניסים כף עץ או שיפוד עץ (בסביבות 150-160 מעלות.)
כשהשמן חם מספיק, מניחים בתוכו את חלקי העוף אחד אחרי השני. מטגנים על להבה נמוכה- בינונית, כך שהשמן ממשיך לבעבע קלות. משאירים מרווח בין חלקי העוף בתוך סיר הטיגון. במידת הצורך, כשאין מספיק מקום בסיר הטיגון, מטגנים את חלקי העוף במספר מקבצים, כאשר בין מקבץ למקבץ מעבירים בשמן כף מסננת לנקוי שאריות של הציפוי.
חלקי עוף כהים (ירכיים, פולקע) מטגנים כ-16-22 דקות. כנפיים וחזה מטגנים 12-16 דקות. באמצע הטיגון הופכים את חלקי העוף כדי שייתבשלו בצורה אחידה משני הצדדים. יודעים שמוכן כאשר צבע הציפוי זהוב וכאשר נועצים בעוף מזלג או שיפוד הוא ננעץ בקלות מצד לצד. החום הפנימי של הבשר צריך להיות 79 מעלות.
כאשר העופות מוכנים מעבירים למסננת מעל קערה לטפטוף עודפי שמן, או מעבירים למגש עם נייר סופג.
מגישים עם מטבל טעים (ועם פירה או צ'יפס וסלט) וזוללים. בתיאבון 😋
הערות
- אפשר לטגן עוף שלם מחולק ואפשר רק חלקים מועדפים כמו ירכיים, פולקע, כנפיים.
- כמו תמיד, כשעובדים בסביבת שמן רותח מאוד מאוד נזהרים. מוודאים שהסיר יציב, שאין סכנה להפיל אותו בטעות. לא נותנים לילדים להתקרב.
מצרכים
הוראות הכנה
מערבבים את כל התבלינים בקערית. מעבירים חצי מכמות תערובת התבלינים לקערית נפרדת.
מנקים ומייבשים את חלקי העוף בעזרת מגבות נייר. מנקבים 3-4 חורים עמוקים בכל חלק עם כלי חד כמו שיפוד.
מפזרים על חלקי העוף כמחצית מתערובת התבלינים.
טורפים בקערה גדולה את הריוויון יחד עם החרדל והסרירצ'ה.
מוסיפים את חלקי העוף המצופים בתיבול לתור התבליל. משרים לפחות כשעתיים במקרר (אפשר גם ללילה.)
מוסיפים את הקמח לקערה גדולה. מוסיפים לקמח את שארית תערובת התבלינים ומערבבים.
מכינים לצד קערת הקמח מגש ריק להכלת העופות וקערה נוספת מלאה במים קרים.
שולפים אחד מחלקי העוף מתוך המשרה. מאפשרים לו לטפטף עודפי נוזלים ומעבירים לתוך קערת הקמח המתובלן.
מצפים אותו היטב מכל צדדיו בקמח, מנערים בעדינות משאריות קמח ומעבירים למגש.
חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי העוף.
נותנים לחלקי העוף המצופים בקמח מנוחה של 5 דקות על המגש.
אחרי המנוחה הקצרה, לוקחים חלק עוף מהמגש לציפוי בשכבת קמח נוספת.
טובלים את חלק העוף במים לכמה שניות. מוציאים אותו מהמים ונותנים לשאריות הנוזלים לטפטף כמה שניות.
מעבירים לקערת הקמח, מצפים אותו בשכבת קמח שנייה בכל צדדיו, מנערים קלות מקמח עודף ומחזירים למגש.
חוזרים על הפעולה עם כל חלקי העוף.
נותנים לחלקי העוף מנוחה של כמה דקות על המגש. בינתיים אפשר לחמם שמן בסיר טיגון או בווק. מחממים את השמן עד שהוא מתחיל לייצר בועות כשמכניסים כף עץ או שיפוד עץ (בסביבות 150-160 מעלות.)
כשהשמן חם מספיק, מניחים בתוכו את חלקי העוף אחד אחרי השני. מטגנים על להבה נמוכה- בינונית, כך שהשמן ממשיך לבעבע קלות. משאירים מרווח בין חלקי העוף בתוך סיר הטיגון. במידת הצורך, כשאין מספיק מקום בסיר הטיגון, מטגנים את חלקי העוף במספר מקבצים, כאשר בין מקבץ למקבץ מעבירים בשמן כף מסננת לנקוי שאריות של הציפוי.
חלקי עוף כהים (ירכיים, פולקע) מטגנים כ-16-22 דקות. כנפיים וחזה מטגנים 12-16 דקות. באמצע הטיגון הופכים את חלקי העוף כדי שייתבשלו בצורה אחידה משני הצדדים. יודעים שמוכן כאשר צבע הציפוי זהוב וכאשר נועצים בעוף מזלג או שיפוד הוא ננעץ בקלות מצד לצד. החום הפנימי של הבשר צריך להיות 79 מעלות.
כאשר העופות מוכנים מעבירים למסננת מעל קערה לטפטוף עודפי שמן, או מעבירים למגש עם נייר סופג.
מגישים עם מטבל טעים (ועם פירה או צ'יפס וסלט) וזוללים. בתיאבון 😋