עוף פילדלפיה, עוף אפוי בתנור עם תבלין פילדלפיה בתוספת תפוחי אדמה ומשמשים מיובשים. העוף נקרא על שם תבלין פילדלפיה, תערובת תבלינים הנותנת ארומה של גריל לתבשילים, קצת פיקנטית וקצת מתקתקה. מנה שהיא ארוחה, קלה להכנה. פשוט מערבבים את כל הרכיבים עם הרוטב, מסדרים בתבנית ואופים בתנור.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות. מכינים תבנית גדולה.
מנקים את חלקי העוף ומייבשים בעזרת מגבות נייר.
מוסיפים לקערה גדולה את חלקי העוף. מוסיפים גם את תפוחי האדמה, המשמשים המיובשים והבצלצלים.
מוסיפים לקערית נפרדת את השמן, תבלין הפילדלפיה, המלח והפלפל ומערבבים.
מוזגים את השמן עם התבלינים על העוף והרכיבים האחרים שבקערה. מוסיפים גם את הטימין. מערבבים את הכל בידיים. מורחים את תערובת התבלינים על העוף ותפוחי האדמה. מעבירים את התערובת לתבנית ומסדרים בשכבה אחת. מוסיפים את המים לתבנית.
מכסים את התבנית בנייר רדיד אלומיניום. אופים ב-200 מעלות במשך שעה ורבע.
מסירים את נייר האלומיניום, מגבירים את הטמפרטורה בתנור ל-225 מעלות. אופים ללא הכיסוי כ-10 דקות נוספות.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות. מכינים תבנית גדולה.
מנקים את חלקי העוף ומייבשים בעזרת מגבות נייר.
מוסיפים לקערה גדולה את חלקי העוף. מוסיפים גם את תפוחי האדמה, המשמשים המיובשים והבצלצלים.
מוסיפים לקערית נפרדת את השמן, תבלין הפילדלפיה, המלח והפלפל ומערבבים.
מוזגים את השמן עם התבלינים על העוף והרכיבים האחרים שבקערה. מוסיפים גם את הטימין. מערבבים את הכל בידיים. מורחים את תערובת התבלינים על העוף ותפוחי האדמה. מעבירים את התערובת לתבנית ומסדרים בשכבה אחת. מוסיפים את המים לתבנית.
מכסים את התבנית בנייר רדיד אלומיניום. אופים ב-200 מעלות במשך שעה ורבע.
מסירים את נייר האלומיניום, מגבירים את הטמפרטורה בתנור ל-225 מעלות. אופים ללא הכיסוי כ-10 דקות נוספות.
בתיאבון 😋