עוף פירי פירי, צ'ילי צ'ילי, פיקנטי פיקנטי, כמו שהפורטוגזים מכינים. צולים אותו על האש ונהנים.
רכיבים
הוראות הכנה
מנקים ומייבשים את העוף עם מגבות נייר. מניחים על משטח נקי לצורך הפרפור.
מניחים את העוף על החזה, כך שהגב שלו מופנה אליכם. בעזרת מספריים המתאימות למטבח, חותכים את עצם הגב של העוף הכוללת את הצוואר (יוצרים שני חתכים מצידי עצם הגב, כמה שיותר קרוב אליה.) את העצם והצוואר אפשר לשמור להכנת ציר מרק.
גוזרים שאריות מיותרות של שומן.
בעזרת בסיס כף היד לוחצים בחוזקה על מרכז העוף כדי לשטח אותו (כנראה שתשברו לו כמה עצמות.)
יוצרים מספר חתכים בחלקים העבים ביותר של העוף כדי להחדיר אליהם את הרוטב בהמשך, וכדי שיצלה בצורה שווה.
ממליחים את העוף משני הצדדים, מפזרים כפית מלח על כול צד, מכסים ומניחים בטמפרטורת חדר כ-30 דקות לפני הצליה. אפשר גם לשמור בקירור ו-30 דקות לפני הצלייה מוציאים.
בעזרת בלנדר טוחנים את כול רכיבי הרוטב (ללא הפטרוזיליה, בה משתמשים רק מאוחר יותר, כמברשת למריחת הרוטב על העוף).
שימו לב שאתם עובדים על גריל עם רשת נקיה, ובמידה ואתם צולים על גחלים (השיטה המועדפת) שיש מספיק גחלים לצליה של עד שעה. הבעירו את הפחמים כחצי שעה מראש.
מניחים את העוף על הגריל החם כך שהעור מופנה כלפיכם. נותנים לעוף להצלות כ-20 דקות ולא נוגעים או מזיזים, אלא אם יש להבות ולא רוצים שישרף. אם יש מכסה לגריל שלכם אז אפשר לכסות לצליה מהירה יותר.
כעבור 20 דקות, הופכים את העוף וממשיכים בצליה של כ-15-20 דקות נוספות, תוך כדי תשומת לב שאין להבות ושהחום של הגריל נשמר.
כשהעוף משחים יפה משני הצדדים, והבשר מראה סימנים שהוא נפרד מהעצמות, זה הזמן למרוח את רוטב הפירי פירי על העוף.
לשם כך משתמשים בצרור של עלי פטרוזיליה (אפשר גם עם מברשת.) מורחים את הרוטב על צד אחד, הופכים ומורחים על הצד השני. חוזרים על הפעולה עוד פעם-פעמיים עד שמשתמשים בכול הרוטב והעוף מצופה כולו ברוטב.
צולים עוד דקה מכל צד ומסירים מהמנגל, למנוחה על מגש או על צלחת לכ-7 דקות.
חותכים את העוף לשמונה חלקים ומגישים. בתיאבון!
הערות
- מגישים ליד העוף אורז פורטוגזי עם אפונה
- אפשר לשנות את כמות הצ'ילי ברוטב לפי העדפות טעם הסועדים. הצלייה על האש ממתנת במידת מה את החריפות של הצ'ילי, כך שרצוי להכין מטבל שהוא יותר חריף מהתוצאה הסופית הרצויה.
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים ומייבשים את העוף עם מגבות נייר. מניחים על משטח נקי לצורך הפרפור.
מניחים את העוף על החזה, כך שהגב שלו מופנה אליכם. בעזרת מספריים המתאימות למטבח, חותכים את עצם הגב של העוף הכוללת את הצוואר (יוצרים שני חתכים מצידי עצם הגב, כמה שיותר קרוב אליה.) את העצם והצוואר אפשר לשמור להכנת ציר מרק.
גוזרים שאריות מיותרות של שומן.
בעזרת בסיס כף היד לוחצים בחוזקה על מרכז העוף כדי לשטח אותו (כנראה שתשברו לו כמה עצמות.)
יוצרים מספר חתכים בחלקים העבים ביותר של העוף כדי להחדיר אליהם את הרוטב בהמשך, וכדי שיצלה בצורה שווה.
ממליחים את העוף משני הצדדים, מפזרים כפית מלח על כול צד, מכסים ומניחים בטמפרטורת חדר כ-30 דקות לפני הצליה. אפשר גם לשמור בקירור ו-30 דקות לפני הצלייה מוציאים.
בעזרת בלנדר טוחנים את כול רכיבי הרוטב (ללא הפטרוזיליה, בה משתמשים רק מאוחר יותר, כמברשת למריחת הרוטב על העוף).
שימו לב שאתם עובדים על גריל עם רשת נקיה, ובמידה ואתם צולים על גחלים (השיטה המועדפת) שיש מספיק גחלים לצליה של עד שעה. הבעירו את הפחמים כחצי שעה מראש.
מניחים את העוף על הגריל החם כך שהעור מופנה כלפיכם. נותנים לעוף להצלות כ-20 דקות ולא נוגעים או מזיזים, אלא אם יש להבות ולא רוצים שישרף. אם יש מכסה לגריל שלכם אז אפשר לכסות לצליה מהירה יותר.
כעבור 20 דקות, הופכים את העוף וממשיכים בצליה של כ-15-20 דקות נוספות, תוך כדי תשומת לב שאין להבות ושהחום של הגריל נשמר.
כשהעוף משחים יפה משני הצדדים, והבשר מראה סימנים שהוא נפרד מהעצמות, זה הזמן למרוח את רוטב הפירי פירי על העוף.
לשם כך משתמשים בצרור של עלי פטרוזיליה (אפשר גם עם מברשת.) מורחים את הרוטב על צד אחד, הופכים ומורחים על הצד השני. חוזרים על הפעולה עוד פעם-פעמיים עד שמשתמשים בכול הרוטב והעוף מצופה כולו ברוטב.
צולים עוד דקה מכל צד ומסירים מהמנגל, למנוחה על מגש או על צלחת לכ-7 דקות.
חותכים את העוף לשמונה חלקים ומגישים. בתיאבון!