עוף ציידים טוסקני איטלקי (פולו אלה קצ'טורה pollo alla cacciatora), תבשיל קדירה קלאסי מהמטבח האיטלקי הטוסקני. מבושל עם עגבניות, ירקות שורש, עשבי תיבול ויין אדום.
רכיבים
הוראות הכנה
מנקים את העוף ומייבשים בעזרת נייר סופג. אם משתמשים בעוף שלם מחלקים לשמונה חלקים. כול חזה אפשר גם לחצות (עם העצם והעור) כך שמתקבלים עשרה חלקים. אם משתמשים בכרעיים, מחלקים כול כרע לשני חלקים.
בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית. אין צורך בהרבה שמן כי העוף ישחרר שמן בטיגון. מניחים את העוף לצריבה ראשונית. קודם כול מטגנים את הצד של העור וכעבור 4-5 דקות הופכים ומשחימים גם את הצד השני.
במידה והצטבר הרבה שמן מהעוף נפתרים מרובו ומשאירים קצת להמשך טיגון הירקות.
מוסיפים קוביות בצל, גזר, סלרי ואת שן השום השלמה ומערבבים עם העוף.
מוסיפים מלח, פלפל וענף רוזמרין, מטגנים 5 דקות כשמדי פעם בוחשים.
מוסיפים את היין, מחכים שיבעבע ונותנים לאלכוהול להתאדות כשתי דקות.
מסירים את ענף הרוזמרין. מוסיפים את העגבניות, בוחשים ומביאים לבעבוע.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית כ-35 דקות.
מפזרים מעט פטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים. בתיאבון 😋
הערות
- אפשר להוסיף למתכון גם פטריות. מקפיצים אותן יחד עם שאר הירקות.
- אפשר להוסיף זיתים שלמים. מוסיפים אותם לקראת סוף הבישול.
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים את העוף ומייבשים בעזרת נייר סופג. אם משתמשים בעוף שלם מחלקים לשמונה חלקים. כול חזה אפשר גם לחצות (עם העצם והעור) כך שמתקבלים עשרה חלקים. אם משתמשים בכרעיים, מחלקים כול כרע לשני חלקים.
בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית. אין צורך בהרבה שמן כי העוף ישחרר שמן בטיגון. מניחים את העוף לצריבה ראשונית. קודם כול מטגנים את הצד של העור וכעבור 4-5 דקות הופכים ומשחימים גם את הצד השני.
במידה והצטבר הרבה שמן מהעוף נפתרים מרובו ומשאירים קצת להמשך טיגון הירקות.
מוסיפים קוביות בצל, גזר, סלרי ואת שן השום השלמה ומערבבים עם העוף.
מוסיפים מלח, פלפל וענף רוזמרין, מטגנים 5 דקות כשמדי פעם בוחשים.
מוסיפים את היין, מחכים שיבעבע ונותנים לאלכוהול להתאדות כשתי דקות.
מסירים את ענף הרוזמרין. מוסיפים את העגבניות, בוחשים ומביאים לבעבוע.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית כ-35 דקות.
מפזרים מעט פטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים. בתיאבון 😋