צלייה של עוף שלם שטוח בתנור היא שיטה פשוטה, מהירה ובטוחה להצלחה בהכנת העוף השלם בתנור. שיטוח העוף (או פרפור של העוף) מאפשרת צלייה אחידה ומהירה יותר של העוף.
ההמלחה המוקדמת של העוף והשרייה במלח במשך 24 שעות אינה חובה אך חיונית להפתרות מנוזלים ולקבלת תוצאה פריכה יותר.
בזמן הצלייה חשוב להניח את העוף על גבי רשת כדי שהעוף לא יתבשל במיצים של עצמו במקום להיצלות.
רכיבים
הוראות הכנה
מפרפרים את העוף לפי המדריך בקישור למעלה (מדלגים על שלב יצירת החריצים).
ממליחים את העוף בכמות נדיבה של מלח ומניחים במגש. מכסים ומשאירים במקרר למשך 24 שעות.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
נפתרים מהנוזלים שהעוף הגיר. מנגבים היטב באמצעות מגבות נייר.
מערבבים יחד את חומרי התיבול המוצעים במתכון. אפשר כמובן להשתמש בכל תערובת תיבול אחרת המתאימה לעוף, רק חשוב לזכור שאין צורך להוסיף מלח לתיבול מכיוון שהעוף ספג מספיק מלח בשלב ההשרייה. מורחים את תערובת התיבול על כל העוף. מומלץ גם להרים את העור באיזור החזה ובאיזור הירכיים ולמרוח חלק מתערובת התיבול במרווח שבין העור לבשר העוף.
מניחים את העוף על רשת המונחת מעל מגש שיספוג את הנוזלים המטפטפים מהעוף בזמן הצלייה. אפשר להוסיף מעט מים למגש אם רוצים. צולים את העוף במשך 45 דקות בחום של 200 מעלות. אפשר לדעת שהעוף מוכן כאשר הטמפרטורת הפנימית שלו באיזור החזה מגיעה ל-68 מעלות ובאיזור הירכיים ל-80 מעלות. אם אין לכם מד-חום פשוט הוציאו את העוף כעבור 45 דקות לעוף קטן, ולעוף גדול יותר הוסיפו 5 דקות צלייה.
מוציאים את העוף מהתנור וממתינים כ-10 דקות לפני שחותכים אותו למנות.
להגשה אפשר להכין מטבל גרמולטה (פשוט מערבבים את הרכיבים לגרמולטה בקערה קטנה.) אפשר גם להגיש עם כל מטבל אחר לעוף או ללא מטבל. העוף יצא רך ועסיסי. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מפרפרים את העוף לפי המדריך בקישור למעלה (מדלגים על שלב יצירת החריצים).
ממליחים את העוף בכמות נדיבה של מלח ומניחים במגש. מכסים ומשאירים במקרר למשך 24 שעות.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
נפתרים מהנוזלים שהעוף הגיר. מנגבים היטב באמצעות מגבות נייר.
מערבבים יחד את חומרי התיבול המוצעים במתכון. אפשר כמובן להשתמש בכל תערובת תיבול אחרת המתאימה לעוף, רק חשוב לזכור שאין צורך להוסיף מלח לתיבול מכיוון שהעוף ספג מספיק מלח בשלב ההשרייה. מורחים את תערובת התיבול על כל העוף. מומלץ גם להרים את העור באיזור החזה ובאיזור הירכיים ולמרוח חלק מתערובת התיבול במרווח שבין העור לבשר העוף.
מניחים את העוף על רשת המונחת מעל מגש שיספוג את הנוזלים המטפטפים מהעוף בזמן הצלייה. אפשר להוסיף מעט מים למגש אם רוצים. צולים את העוף במשך 45 דקות בחום של 200 מעלות. אפשר לדעת שהעוף מוכן כאשר הטמפרטורת הפנימית שלו באיזור החזה מגיעה ל-68 מעלות ובאיזור הירכיים ל-80 מעלות. אם אין לכם מד-חום פשוט הוציאו את העוף כעבור 45 דקות לעוף קטן, ולעוף גדול יותר הוסיפו 5 דקות צלייה.
מוציאים את העוף מהתנור וממתינים כ-10 דקות לפני שחותכים אותו למנות.
להגשה אפשר להכין מטבל גרמולטה (פשוט מערבבים את הרכיבים לגרמולטה בקערה קטנה.) אפשר גם להגיש עם כל מטבל אחר לעוף או ללא מטבל. העוף יצא רך ועסיסי. בתיאבון 😋