פוק'צה איטלקית, סוג של לחם איטלקי שטוח ותפוח. מכינים את הפוקצ'ה מבצק שמרים (אפשר גם מחמצת) בתוספת שמן זית. מצפים בעשבי תיבול ובשלל תוספות לפי הטעם.
הבצק מאוד דומה (ולעתים זהה) לבצק ממנו מכינים פיצה (מה ששונה זה הטיפול בבצק והעיצוב שלו.) המתכון המובא בהמשך אינו כולל הסברים לגבי הכנת הבצק של הפוקצ'ה, אלא רק הסבר לגבי הכנת הפוקצ'ה כשיש כבר בצק מוכן.
מתכונים לבצקים המתאימים לפוקצ'ות:
רכיבים
הוראות הכנה
במידה והם שהו בקירור, מוציאים את כדורי הבצק לפוקצ'ה מהמקרר (ראו קישורים למתכוני בצק פוקצ'ה למעלה.) מוציאים את הבצק מקירור כחצי שעה עד שעתיים לפני אפיית הפוקצ'ה. זמן השהיה תלוי בטמפרטורה שבחדר. בקיץ, ללא מיזוג אוויר מספיקה חצי שעה. במזג אוויר קריר או בחדר ממוזג צריך לאפשר לבצק שהייה של שעה-שעתיים מחוץ למקרר.
כשיש בצק תפוח ששהה לפחות מחצית השעה מחוץ למקרר אפשר לעצב אותו לפוקצ'ה.
משמנים תחתית ודפנות תבנית אפייה (או מחבת) בגודל מתאים בחצי מכמות שמן הזית. אפשר גם להעזר בנייר אפייה.
מניחים את כדורי הבצק התפוחים על התבנית המשומנת (או נייר האפייה המשומן). כדי לשטח את הבצק לוחצים על הבצק בעזרת אצבעות ידיים משומנות, מבלי לפצוע או לחדור לבצק. לוחצים בעדינות ומשטחים את כדורי הבצק חלקית. משמנים את הבצק עם שארית שמן הזית ובעזרת לחיצות נוספות עם האצבעות ומתיחות עדינות, משטחים את הבצק כך שימלא את התבנית. במהלך השיטוח חשוב לא לקרוע או לפצוע את הבצק ולשמור על האווריריות שלו, אחרת לא תצא פוקצ'ה תפוחה ואוורירית.
כעת ניתן לפזר על הבצק את הציפוי הנבחר. למשל עשבי תיבול, בצל מקורמל, עגבניות וזיתים, ירקות צלויים, מלח, תבלינים.
מכסים את התבנית עם הפוקצ'ות הלא אפויות וממתינים כ-10 דקות עד חצי שעה לתפיחה אחרונה לפני שאופים.
מחממים תנור מראש לחום של 220 מעלות.
אופים את הפוק'צות כ-20 עד 25 דקות עד שהן משחימות יפה.
מוציאים מהתנור ומניחים על רשת להתקררות של כ-15 דקות. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
במידה והם שהו בקירור, מוציאים את כדורי הבצק לפוקצ'ה מהמקרר (ראו קישורים למתכוני בצק פוקצ'ה למעלה.) מוציאים את הבצק מקירור כחצי שעה עד שעתיים לפני אפיית הפוקצ'ה. זמן השהיה תלוי בטמפרטורה שבחדר. בקיץ, ללא מיזוג אוויר מספיקה חצי שעה. במזג אוויר קריר או בחדר ממוזג צריך לאפשר לבצק שהייה של שעה-שעתיים מחוץ למקרר.
כשיש בצק תפוח ששהה לפחות מחצית השעה מחוץ למקרר אפשר לעצב אותו לפוקצ'ה.
משמנים תחתית ודפנות תבנית אפייה (או מחבת) בגודל מתאים בחצי מכמות שמן הזית. אפשר גם להעזר בנייר אפייה.
מניחים את כדורי הבצק התפוחים על התבנית המשומנת (או נייר האפייה המשומן). כדי לשטח את הבצק לוחצים על הבצק בעזרת אצבעות ידיים משומנות, מבלי לפצוע או לחדור לבצק. לוחצים בעדינות ומשטחים את כדורי הבצק חלקית. משמנים את הבצק עם שארית שמן הזית ובעזרת לחיצות נוספות עם האצבעות ומתיחות עדינות, משטחים את הבצק כך שימלא את התבנית. במהלך השיטוח חשוב לא לקרוע או לפצוע את הבצק ולשמור על האווריריות שלו, אחרת לא תצא פוקצ'ה תפוחה ואוורירית.
כעת ניתן לפזר על הבצק את הציפוי הנבחר. למשל עשבי תיבול, בצל מקורמל, עגבניות וזיתים, ירקות צלויים, מלח, תבלינים.
מכסים את התבנית עם הפוקצ'ות הלא אפויות וממתינים כ-10 דקות עד חצי שעה לתפיחה אחרונה לפני שאופים.
מחממים תנור מראש לחום של 220 מעלות.
אופים את הפוק'צות כ-20 עד 25 דקות עד שהן משחימות יפה.
מוציאים מהתנור ומניחים על רשת להתקררות של כ-15 דקות. בתיאבון 😋