מתכון פילאף אורז ותרד יווני, מנת אורז ירוקה עם תרד ועשבי תיבול. ביוון קיימת מנת אורז נפוצה הנקראת פשוט "אורז-תרד" (Spanakorizo) ולה גרסאות רבות ושונות. אפשר להגיש את המנה כתוספת או כפי שנוהגים ביוון, מוסיפים לאורז-תרד גבינת פטה טרייה ונהנים מארוחה שלמה ומספקת.
רכיבים
הוראות הכנה
בשלב ראשון משרים את האורז לכמה דקות במים.
בינתיים בסיר הבישול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.
מוסיפים את השום ואת הנענע המיובשת ומטגנים-מערבבים כדקה.
מוסיפים את התרד ואת גרדת הלימון ומטגנים-מערבבים עד להתרככות התרד, כשתיים-שלוש דקות.
מסננים את האורז, מוסיפים לסיר ומערבבים.
מוסיפים מלח ופלפל, את הציר (או המים) ואת השמיר.
מערבבים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים להבה.
מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה כחמש דקות לפני שמגישים.
להגשה מוסיפים שמיר קצוץ טרי וזולפים מעל לימון. שיהיה בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
בשלב ראשון משרים את האורז לכמה דקות במים.
בינתיים בסיר הבישול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.
מוסיפים את השום ואת הנענע המיובשת ומטגנים-מערבבים כדקה.
מוסיפים את התרד ואת גרדת הלימון ומטגנים-מערבבים עד להתרככות התרד, כשתיים-שלוש דקות.
מסננים את האורז, מוסיפים לסיר ומערבבים.
מוסיפים מלח ופלפל, את הציר (או המים) ואת השמיר.
מערבבים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים להבה.
מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה כחמש דקות לפני שמגישים.
להגשה מוסיפים שמיר קצוץ טרי וזולפים מעל לימון. שיהיה בתיאבון 😋