פילה דג ברוטב לימון חמאה וצלפים, מעדן בהכנה זריזה על המחבת.
רכיבים
הוראות הכנה
מנקים ומיבשים את הפילה עם מגבת נייר. מפזרים על הפילה מלח ופלפל.
במחבת מחממים 1/3 מכמות החמאה.
מטגנים את הדג 3-4 דקות על חום בינוני עד שמראה סימני התבשלות בקצוות הצד החשוף.
הופכים את הדג תוך זהירות שלא יתפרק ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
מסירים את הפילה מהמחבת ומניחים על צלחת חמה. משאירים את המחבת להתחמם על הכיריים.
מועכים חצי מהצלפים עם מזלג לשחרור טעמים.
מוסיפים את הצלפים, שארית החמאה ומיץ הלימון למחבת. מטגנים ומערבבים כחצי דקה.
מכבים את הכיריים. ממשיכים בערבוב מתמיד של החמאה הנמסה עם הצלפים והלימון. בוחשים עד שכול החמאה נמסה ומתמזגת עם הלימון לרוטב אחיד וסמיך.
על צלחת ההגשה מניחים את פילה הדג ומעליו מוזגים את הרוטב. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים ומיבשים את הפילה עם מגבת נייר. מפזרים על הפילה מלח ופלפל.
במחבת מחממים 1/3 מכמות החמאה.
מטגנים את הדג 3-4 דקות על חום בינוני עד שמראה סימני התבשלות בקצוות הצד החשוף.
הופכים את הדג תוך זהירות שלא יתפרק ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
מסירים את הפילה מהמחבת ומניחים על צלחת חמה. משאירים את המחבת להתחמם על הכיריים.
מועכים חצי מהצלפים עם מזלג לשחרור טעמים.
מוסיפים את הצלפים, שארית החמאה ומיץ הלימון למחבת. מטגנים ומערבבים כחצי דקה.
מכבים את הכיריים. ממשיכים בערבוב מתמיד של החמאה הנמסה עם הצלפים והלימון. בוחשים עד שכול החמאה נמסה ומתמזגת עם הלימון לרוטב אחיד וסמיך.
על צלחת ההגשה מניחים את פילה הדג ומעליו מוזגים את הרוטב. בתיאבון 😋