פילה דג מטוגן עם עגבניות וזיתים בחמאה ושמן זית. שימוש במוצרים טריים ואיכותים יחד עם תבלון בשומר יעשו את ההבדל.
רכיבים
הוראות הכנה
בעזרת מכתש ועלי טוחנים פלפל שחור עם מלח גס וזרעי שומר.
בעזרת סכין חורצים בצד עם העור של פילה הדג 3-4 חריצים רוחביים דקים. החריצים אמורים לחתוך רק את העור (אבל לא נורא אם קצת מהבשר נחתך.) החריצים יסייעו במניעת התקשתות של הדג בטיגון.
מפזרים חצי מאבקת התבלינים על פילה הדג משני צדדיו.
מחממים במחבת על להבה בינונית חצי מכמות שמן הזית. מניחים בעדינות את הפילה במחבת על הצד עם העור. מטגנים כ- 2-3 דקות.
בעזרת תרווד הופכים את הדג. מטגנים כדקה נוספת ומוציאים מהמחבת לצלחת.
כעת מוסיפים את שארית שמן הזית ואת החמאה. מוסיפים עגבניות, שום ואבקת התבלינים הנותרת למחבת. מטגנים כ-2 דקות.
מוסיפים את הזיתים, זולפים קצת לימון ומטגנים כדקה נוספת. (אפשר גם לשדרג ולהוסיף קצת גרדת לימון).
מחזירים את הדג למחבת לחצי דקה, רק כדי שיתחמם קצת, ומכסים ברוטב.
מפזרים פטרוזיליה ומגישים מיד כשהמנה עוד חמה. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
בעזרת מכתש ועלי טוחנים פלפל שחור עם מלח גס וזרעי שומר.
בעזרת סכין חורצים בצד עם העור של פילה הדג 3-4 חריצים רוחביים דקים. החריצים אמורים לחתוך רק את העור (אבל לא נורא אם קצת מהבשר נחתך.) החריצים יסייעו במניעת התקשתות של הדג בטיגון.
מפזרים חצי מאבקת התבלינים על פילה הדג משני צדדיו.
מחממים במחבת על להבה בינונית חצי מכמות שמן הזית. מניחים בעדינות את הפילה במחבת על הצד עם העור. מטגנים כ- 2-3 דקות.
בעזרת תרווד הופכים את הדג. מטגנים כדקה נוספת ומוציאים מהמחבת לצלחת.
כעת מוסיפים את שארית שמן הזית ואת החמאה. מוסיפים עגבניות, שום ואבקת התבלינים הנותרת למחבת. מטגנים כ-2 דקות.
מוסיפים את הזיתים, זולפים קצת לימון ומטגנים כדקה נוספת. (אפשר גם לשדרג ולהוסיף קצת גרדת לימון).
מחזירים את הדג למחבת לחצי דקה, רק כדי שיתחמם קצת, ומכסים ברוטב.
מפזרים פטרוזיליה ומגישים מיד כשהמנה עוד חמה. בתיאבון 😋