פילה דג על הגריל בסגנון קייג'ון. מצפים את הדג בתערובת התבלינים הפיקנטית שהמקור שלה הוא מדרום לואיזיאנה שבארה"ב ואז צולים אותו על גריל פחמים או על מחבת צלייה.
רכיבים
הוראות הכנה
מנקים ומייבשים את הדג בעזרת מגבות נייר.
מערבבים את חומרי רוטב הקייג'ון. עוטפים את הדג ברוטב ומניחים במקרר לחצי שעה.
מכינים גריל פחמים (או גריל גז). לקראת צליית הדג מנקים היטב את רשת הגריל ומשמנים אותה.
מניחים את הדג על הגריל על הצד עם העור. צולים את הדג כ-4 דקות אשר במהלכן לא נוגעים בדג. כעבור 4 דקות, נעזרים בתרווד ומנסים בעדינות להפוך את הדג מבלי שיתפרק. במידה והעור נשאר דבוק לרשת הגריל מניחים לדג ומנסים שוב כעבור דקה.
צולים את הדג בצידו השני כדקה או שתיים נוספות עד שהוא מוכן.
מסירים מהגריל, בזהירות שהדג לא יתפרק. לשם כך נעזרים בתרווד עם שטח פנים גדול. אם צריך אפשר גם להעזר בשני תרוודים במקום באחד. מעבירים ישר לצלחת.
מגישים עם פרוסות לימון. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים ומייבשים את הדג בעזרת מגבות נייר.
מערבבים את חומרי רוטב הקייג'ון. עוטפים את הדג ברוטב ומניחים במקרר לחצי שעה.
מכינים גריל פחמים (או גריל גז). לקראת צליית הדג מנקים היטב את רשת הגריל ומשמנים אותה.
מניחים את הדג על הגריל על הצד עם העור. צולים את הדג כ-4 דקות אשר במהלכן לא נוגעים בדג. כעבור 4 דקות, נעזרים בתרווד ומנסים בעדינות להפוך את הדג מבלי שיתפרק. במידה והעור נשאר דבוק לרשת הגריל מניחים לדג ומנסים שוב כעבור דקה.
צולים את הדג בצידו השני כדקה או שתיים נוספות עד שהוא מוכן.
מסירים מהגריל, בזהירות שהדג לא יתפרק. לשם כך נעזרים בתרווד עם שטח פנים גדול. אם צריך אפשר גם להעזר בשני תרוודים במקום באחד. מעבירים ישר לצלחת.
מגישים עם פרוסות לימון. בתיאבון 😋