פילה לברק על האש בתיבול של נענע, גרדת לימון ושום. מוגש עם מטבל יוגורט ונענע למנת דג על המנגל מושלמת.
רכיבים
הוראות הכנה
שוטפים את פילה הדג ומייבשים היטב עם מגבות נייר.
בקערית מערבבים שום, גרדת לימון, נענע, מלח ופלפל ושמן זית.
מעבירים כשליש מהתערובת לקערה נפרדת, אליה מוסיפים את היוגורט ומערבבים. מניחים את המטבל במקרר עד לארוחה.
מורחים את הדגים בתערובת התיבול הנותרת.
מכינים את המנגל לצליית הדגים. עובדים על גריל לוהט (גריל פחמים מדליקים כשלושים דקות מראש.) רשת הגריל חייבת להיות נקייה ומשומנת היטב.
כשהגריל מוכן מניחים את הפילה על הרשת. צולים תחילה את הצד עם העור כשלוש וחצי דקות.
בזהירות מוודאים שהעור לא נדבק לרשת ובעדינות הופכים את הפילה לצלייה בצדו השני. נעזרים בתרווד מתכת או בשפכטל להיפוך הדג. במידה והעור קצת נדבק לרשת מנסים להפרידו בעדינות בעזרת התרווד.
צולים כדקה וחצי עד שתי דקות נוספות ולא יותר. לפילה דג בגודל בינוני זה מספיק.
מגישים ישר מהגריל לצלחת וליד את מטבל היוגורט. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
שוטפים את פילה הדג ומייבשים היטב עם מגבות נייר.
בקערית מערבבים שום, גרדת לימון, נענע, מלח ופלפל ושמן זית.
מעבירים כשליש מהתערובת לקערה נפרדת, אליה מוסיפים את היוגורט ומערבבים. מניחים את המטבל במקרר עד לארוחה.
מורחים את הדגים בתערובת התיבול הנותרת.
מכינים את המנגל לצליית הדגים. עובדים על גריל לוהט (גריל פחמים מדליקים כשלושים דקות מראש.) רשת הגריל חייבת להיות נקייה ומשומנת היטב.
כשהגריל מוכן מניחים את הפילה על הרשת. צולים תחילה את הצד עם העור כשלוש וחצי דקות.
בזהירות מוודאים שהעור לא נדבק לרשת ובעדינות הופכים את הפילה לצלייה בצדו השני. נעזרים בתרווד מתכת או בשפכטל להיפוך הדג. במידה והעור קצת נדבק לרשת מנסים להפרידו בעדינות בעזרת התרווד.
צולים כדקה וחצי עד שתי דקות נוספות ולא יותר. לפילה דג בגודל בינוני זה מספיק.
מגישים ישר מהגריל לצלחת וליד את מטבל היוגורט. בתיאבון 😋