פילה סלמון ברוטב דבש, סויה ושום, שקודם מבשלים על מחבת ובהמשך צורבים בתנור. מנה מהירה לארוחה בריאה ומזינה.

הוראות הכנה
מחממים את הטוסטר או התנור (מצב גריל).
מפזרים קצת מלח ופלפל על נתחי הסלמון.
מחממים מחבת (להבה בינונית) וממיסים את החמאה. מטגנים את השום בערך דקה. זהירות לא לשרוף!
מוסיפים למחבת דבש, סויה ומים ומערבבים.
חצי מכמות הלימון מחלקים לפלחים ומניחים במחבת. חצי שני סוחטים על הרוטב ומערבבים.
מוסיפים את נתחי הסלמון ומבשלים ברוטב כ-2 דקות כול צד. בעזרת כף מדי פעם יוצקים את הרוטב על הנתחים תוך כדי הבישול.
כדי לקבל צריבה יפה של הנתחים, מעבירים לתנור או לטוסטר שחוממו מראש, וצולים במצב גריל כ-2 דקות נוספות מכול צד.
בתיאבון.
הערות
- במתכון זה הכי חשוב לא לבשל או לצלות את הסלמון יותר מדי, כדי שישאר עסיסי ונימוח.
- חשוב גם לא להגזים עם התיבול. תיבול עדין יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר.
- עוד דרך שאפשר לקלקל היא לשרוף את החמאה ו\או את השום. מטגנים בחום בינוני למשך זמן קצר.
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים את הטוסטר או התנור (מצב גריל).
מפזרים קצת מלח ופלפל על נתחי הסלמון.
מחממים מחבת (להבה בינונית) וממיסים את החמאה. מטגנים את השום בערך דקה. זהירות לא לשרוף!
מוסיפים למחבת דבש, סויה ומים ומערבבים.
חצי מכמות הלימון מחלקים לפלחים ומניחים במחבת. חצי שני סוחטים על הרוטב ומערבבים.
מוסיפים את נתחי הסלמון ומבשלים ברוטב כ-2 דקות כול צד. בעזרת כף מדי פעם יוצקים את הרוטב על הנתחים תוך כדי הבישול.
כדי לקבל צריבה יפה של הנתחים, מעבירים לתנור או לטוסטר שחוממו מראש, וצולים במצב גריל כ-2 דקות נוספות מכול צד.
בתיאבון.