פילה סלמון על האש, בהכנה הכי פשוטה שאפשר. הסוד הוא בבחירת דג טרי ואיכותי ובשיטת הכנה נכונה.

רכיבים
הוראות הכנה
מכינים גריל פחמים. מבעירים את הפחמים כ-30 דקות מראש. עובדים על רשת גריל נקייה.
שוטפים, מנקים ומייבשים את פילה הסלמון בעזרת מגבות נייר.
מצפים את פילה הסלמון בשמן. מפזרים מעל מלח ופלפל באופן שווה.
מניחים את צד העור של הסלמון על רשת הגריל ישירות מעל הגחלים הלוחשות.
צולים את פילה הסלמון על האש כ- 6-7 דקות, מבלי לגעת בדג.
בודקים בעזרת תרווד אם הדג נפרד בקלות מרשת הגריל, מבלי להדבק. אם הדג עדיין דבוק לרשת, אפשר להמתין עוד דקה או שתיים ולנסות שוב.
כאשר הדג מקבל צבע בהיר יותר ואינו נדבק לרשת הגריל, הופכים אותו וצולים כדקה עד שתיים נוספות על הצד נטול העור.
מעבירים לצלחות הגשה ונותנים לדג מנוחה של דקה לפני שמתחילים בסעודה.
מגישים עם פלחי לימון ליד. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מכינים גריל פחמים. מבעירים את הפחמים כ-30 דקות מראש. עובדים על רשת גריל נקייה.
שוטפים, מנקים ומייבשים את פילה הסלמון בעזרת מגבות נייר.
מצפים את פילה הסלמון בשמן. מפזרים מעל מלח ופלפל באופן שווה.
מניחים את צד העור של הסלמון על רשת הגריל ישירות מעל הגחלים הלוחשות.
צולים את פילה הסלמון על האש כ- 6-7 דקות, מבלי לגעת בדג.
בודקים בעזרת תרווד אם הדג נפרד בקלות מרשת הגריל, מבלי להדבק. אם הדג עדיין דבוק לרשת, אפשר להמתין עוד דקה או שתיים ולנסות שוב.
כאשר הדג מקבל צבע בהיר יותר ואינו נדבק לרשת הגריל, הופכים אותו וצולים כדקה עד שתיים נוספות על הצד נטול העור.
מעבירים לצלחות הגשה ונותנים לדג מנוחה של דקה לפני שמתחילים בסעודה.
מגישים עם פלחי לימון ליד. בתיאבון 😋