פילה סלמון עם פטריות, ברוטב שום וחמאה. את הרוטב מכינים על מחבת. דג הסלמון אפוי בתנור. בהגשה הרוטב נמזג על הדג לאיחוד מושלם.
רכיבים
הוראות הכנה
מתחילים מהכנת הרוטב. מחממים חמאה ושמן במחבת על חום בינוני-נמוך. כשהחמאה נמסה מוסיפים את הפטריות. מערבבים ומבשלים בשמן כשתי דקות.
מנמיכים את הלהבה לחום הכי נמוך. מוסיפים את השום ומערבבים.
מוסיפים וורשסטייר וסויה ומערבבים. משאירים את הרוטב להתבשל על החום הכי נמוך ללא מכסה. בזמן שהרוטב מתבשל לאיטו עוברים להכנת הדג.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שוטפים את הדג ומייבשים עם מגבת נייר.
מכניסים את פילה הסלמון לתבנית אפייה כשהוא מונח על העור. מתבלים בשום, צ'ילי ומלח. מטפטפים מעל מיץ לימון ושמן.
אופים בתנור בחום 180 מעלות במשך 15-16 דקות.
בזמן שהדג נצלה בתנור, מדי פעם מבקרים את הרוטב המתבשל במחבת. השום צריך להתרכך ולהתמזג ברוטב, אך חשוב שלא ישרף. טועמים ומסירים מהאש כשמרגיש שהרוטב מוכן.
כשהדג אפוי מוציאים מהתנור, מניחים עליו את הפטריות והרוטב ומיד מגישים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מתחילים מהכנת הרוטב. מחממים חמאה ושמן במחבת על חום בינוני-נמוך. כשהחמאה נמסה מוסיפים את הפטריות. מערבבים ומבשלים בשמן כשתי דקות.
מנמיכים את הלהבה לחום הכי נמוך. מוסיפים את השום ומערבבים.
מוסיפים וורשסטייר וסויה ומערבבים. משאירים את הרוטב להתבשל על החום הכי נמוך ללא מכסה. בזמן שהרוטב מתבשל לאיטו עוברים להכנת הדג.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שוטפים את הדג ומייבשים עם מגבת נייר.
מכניסים את פילה הסלמון לתבנית אפייה כשהוא מונח על העור. מתבלים בשום, צ'ילי ומלח. מטפטפים מעל מיץ לימון ושמן.
אופים בתנור בחום 180 מעלות במשך 15-16 דקות.
בזמן שהדג נצלה בתנור, מדי פעם מבקרים את הרוטב המתבשל במחבת. השום צריך להתרכך ולהתמזג ברוטב, אך חשוב שלא ישרף. טועמים ומסירים מהאש כשמרגיש שהרוטב מוכן.
כשהדג אפוי מוציאים מהתנור, מניחים עליו את הפטריות והרוטב ומיד מגישים. בתיאבון 😋