מתכון פיצה ניו-יורק של הפיציולו הנודע ביוטיוב ויטו אייקופלי (סרטון המקור בהמשך הדף). פיצה בסגנון ניו-יורקי היא עם בצק שמשטחים אותו דק לפיצה גדולה, כך שהפרוסות הן גדולות, עמוסות בגבינה שנמסה. את הבצק מכינים לפחות יום לפני כדי שיפתח מרקם וטעמים.
רכיבים
הוראות הכנה
מוסיפים לקערה את המים, שמן הזית והשמרים ומערבבים.
מוסיפים את קמח הפיצה ומערבבים לעיסה אחידה.
מוסיפים את המלח ומערבבים.
מוסיפים את הדבש ומערבבים.
לבסוף מוסיפים את קמח הסמולינה ומערבבים לקבלת עיסה רטובה.
כעת ניתן להעביר את עיסת הבצק למשטח עבודה נקי ולהתחיל ללוש. לשים כ-15 דקות בעזרת כפות הידיים. לא להבהל, הבצק דביק. נעזרים בקלף בצק (או לקקן) לגרוד הבצק שנדבק למשטח ולידיים.
כשהבצק מרגיש שהוא חזק, מפזרים מעט מאוד קמח עליו ומסביבו, ויוצרים ממנו כדור בצק יפה ואטום.
נותנים לבצק לנוח ולתפוח כ-30 דקות.
אחרי המנוחה מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. שוב, יוצרים כדורים אטומים. נעזרים במעט קמח כדי שהבצק לא יידבק לידיים.
את כדורי הבצק סוגרים בכלי אטום או במגש עטוף בניילון נצמד. מניחים אותם במרחק אחד מהשני. במידת הצורך אפשר לשמן אותם בקצת שמן זית. מניחים לתפיחה של 2-3 שעות בחדר, עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
מעבירים את כדורי הבצק לתפיחה במקרר של 24 שעות לפחות.
מוציאים מקופסאות העגבניות רק את העגבניות השלמות ללא הרוטב. סוחטים מהן חלק מהמיץ שבתוכן ומעבירים לקערה. מועכים את העגבניות בידיים או קוצצים דק. מוסיפים מלח, סוכר, שמן זית. מערבבים.
מחממים תנור לחום מקסימלי.
מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר כ-15 דקות מראש לפני שמשטחים אותם.
מוסיפים קמח סמולינה לקערה. מניחים כדור בצק על הסמולינה. הופכים ומוודאים שהכדור עטוף בסמולינה, כך שניתן יהיה לעבוד איתו מבלי שידבק.
את שיטוח הבצק מבצעים על משטח נקי ויבש, עליו מפזרים גם קצת סמולינה. בעזרת לחיצה, תחילה עם האצבעות ולאחר מכן עם כפות הידיים משטחים את כדור הבצק לעיגול פיצה. הופכים את הבצק פעם-פעמיים, וחוזרים על הפעולה משני הצדדים. מותחים את הבצק בעדינות מבלי לקרוע אותו על-ידי לחיצה עם כפות הידיים בקצוות הבצק. בשלב זה גם ניתן לקחת את הבצק המשוטח חלקית בידיים, יוצרים אגרוף עם כף היד ומניחים את הבצק על האגרוף. מאפשרים לכוח המשיכה למתוח את הבצק, מסובבים וחוזרים על הפעולה. בכול הפעולות הללו נזהרים שלא לקרוע את הבצק.
את הבצק המשוטח מניחים על מגש אפיית פיצה עגול. אופים מתקדמים ומנוסים יכולים גם לאפות ישירות על אבן שמוט ללא צורך במגש אפיית פיצה.
מוסיפים רוטב על הבצק. מורחים את הרוטב כמעט עד הקצוות.
מפזרים אורגנו על הרוטב. מפזרים גבינה מגוררת, עד למרחק של סנטימטר מהקצוות.
בשלב זה אפשר להוסיף תוספות מעל הפיצה כמו פטריות, פלפל, תירס, טונה, בצל, זיתים.
אופים בתנור 5-10 דקות עד שהבצק מראה סימני הזהבה בקצוות והגבינה מומסת ומבעבעת.
מוציאים מהתנור ופורסים. את פרוסות הפיצה הזו הכי קל לזלול על ידי קיפול הפרוסות. בתיאבון 😋
הסרטון של ויטו אייקופלי – הכנת פיצה בסגנון ניו-יורק
מצרכים
הוראות הכנה
מוסיפים לקערה את המים, שמן הזית והשמרים ומערבבים.
מוסיפים את קמח הפיצה ומערבבים לעיסה אחידה.
מוסיפים את המלח ומערבבים.
מוסיפים את הדבש ומערבבים.
לבסוף מוסיפים את קמח הסמולינה ומערבבים לקבלת עיסה רטובה.
כעת ניתן להעביר את עיסת הבצק למשטח עבודה נקי ולהתחיל ללוש. לשים כ-15 דקות בעזרת כפות הידיים. לא להבהל, הבצק דביק. נעזרים בקלף בצק (או לקקן) לגרוד הבצק שנדבק למשטח ולידיים.
כשהבצק מרגיש שהוא חזק, מפזרים מעט מאוד קמח עליו ומסביבו, ויוצרים ממנו כדור בצק יפה ואטום.
נותנים לבצק לנוח ולתפוח כ-30 דקות.
אחרי המנוחה מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. שוב, יוצרים כדורים אטומים. נעזרים במעט קמח כדי שהבצק לא יידבק לידיים.
את כדורי הבצק סוגרים בכלי אטום או במגש עטוף בניילון נצמד. מניחים אותם במרחק אחד מהשני. במידת הצורך אפשר לשמן אותם בקצת שמן זית. מניחים לתפיחה של 2-3 שעות בחדר, עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
מעבירים את כדורי הבצק לתפיחה במקרר של 24 שעות לפחות.
מוציאים מקופסאות העגבניות רק את העגבניות השלמות ללא הרוטב. סוחטים מהן חלק מהמיץ שבתוכן ומעבירים לקערה. מועכים את העגבניות בידיים או קוצצים דק. מוסיפים מלח, סוכר, שמן זית. מערבבים.
מחממים תנור לחום מקסימלי.
מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר כ-15 דקות מראש לפני שמשטחים אותם.
מוסיפים קמח סמולינה לקערה. מניחים כדור בצק על הסמולינה. הופכים ומוודאים שהכדור עטוף בסמולינה, כך שניתן יהיה לעבוד איתו מבלי שידבק.
את שיטוח הבצק מבצעים על משטח נקי ויבש, עליו מפזרים גם קצת סמולינה. בעזרת לחיצה, תחילה עם האצבעות ולאחר מכן עם כפות הידיים משטחים את כדור הבצק לעיגול פיצה. הופכים את הבצק פעם-פעמיים, וחוזרים על הפעולה משני הצדדים. מותחים את הבצק בעדינות מבלי לקרוע אותו על-ידי לחיצה עם כפות הידיים בקצוות הבצק. בשלב זה גם ניתן לקחת את הבצק המשוטח חלקית בידיים, יוצרים אגרוף עם כף היד ומניחים את הבצק על האגרוף. מאפשרים לכוח המשיכה למתוח את הבצק, מסובבים וחוזרים על הפעולה. בכול הפעולות הללו נזהרים שלא לקרוע את הבצק.
את הבצק המשוטח מניחים על מגש אפיית פיצה עגול. אופים מתקדמים ומנוסים יכולים גם לאפות ישירות על אבן שמוט ללא צורך במגש אפיית פיצה.
מוסיפים רוטב על הבצק. מורחים את הרוטב כמעט עד הקצוות.
מפזרים אורגנו על הרוטב. מפזרים גבינה מגוררת, עד למרחק של סנטימטר מהקצוות.
בשלב זה אפשר להוסיף תוספות מעל הפיצה כמו פטריות, פלפל, תירס, טונה, בצל, זיתים.
אופים בתנור 5-10 דקות עד שהבצק מראה סימני הזהבה בקצוות והגבינה מומסת ומבעבעת.
מוציאים מהתנור ופורסים. את פרוסות הפיצה הזו הכי קל לזלול על ידי קיפול הפרוסות. בתיאבון 😋