פיתה טפטון פרסית, מסורתית ונפוצה ברחבי אירן ופקיסטן, רחבה ושטוחה, אפויה לרוב בתוספת קמח מלא, ולעתים מוסיפים לה קצח, סומסום או פרג, ומתבלים בזעפרן או הל. במתכון הבסיסי המובא כאן אין חלב או יוגורט, אך ניתן להוסיפם לפיתות עם מרקם רך ועשיר יותר.
רכיבים
הוראות הכנה
מוסיפים לקערה גדולה את המים, השמרים, שמן הזית והסוכר. מערבבים וממתינים 5-10 דקות להתעוררות השמרים.
בינתיים, בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים והמלח.
מוסיפים שתי כפות מהקמחים לקערה עם המים והשמרים, ומערבבים. בהדרגה מוסיפים עוד קמח ומערבבים עד שהכול מתחבר לעיסת בצק.
מעבירים למשטח מקומח ולשים את הבצק 5-10 דקות.
יוצרים כדור מהבצק, מפזרים סביבו קמח ומניחים לתפיחה בקערה מכוסה במגבת לחה, לזמן תפיחה של שעה - שעתיים, עד שמכפיל את נפחו.
לאפיית הפיתות משתמשים במחבת הכי גדולה שיש אותה מחממים לחום בינוני-גבוה.
עובדים על משטח מקומח עם מארוך מקומח. משטחים כדורי בצק (בגודל תפוח בערך) הכי דק שאפשר. הגודל הרצוי לכול פיתה הוא בקוטר 40 סנטימטר. אם אין מחבת בגודל הזה אז מכינים פיתות כגודל המחבת.
בשלב תחילת השיטוח של הבצק אפשר לפזר תבלינים (הל או זעפרן), סומסום, קצח או פרג. מהדקים את התיבול היטב לתוך הבצק.
מניחים פיתה על המחבת, נותנים לה להאפות כדקה-שתיים, הופכים ואופים את הצד השני.
מניחים בצד ועוברים לפיתה הבאה. בתיאבון!
מצרכים
הוראות הכנה
מוסיפים לקערה גדולה את המים, השמרים, שמן הזית והסוכר. מערבבים וממתינים 5-10 דקות להתעוררות השמרים.
בינתיים, בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים והמלח.
מוסיפים שתי כפות מהקמחים לקערה עם המים והשמרים, ומערבבים. בהדרגה מוסיפים עוד קמח ומערבבים עד שהכול מתחבר לעיסת בצק.
מעבירים למשטח מקומח ולשים את הבצק 5-10 דקות.
יוצרים כדור מהבצק, מפזרים סביבו קמח ומניחים לתפיחה בקערה מכוסה במגבת לחה, לזמן תפיחה של שעה - שעתיים, עד שמכפיל את נפחו.
לאפיית הפיתות משתמשים במחבת הכי גדולה שיש אותה מחממים לחום בינוני-גבוה.
עובדים על משטח מקומח עם מארוך מקומח. משטחים כדורי בצק (בגודל תפוח בערך) הכי דק שאפשר. הגודל הרצוי לכול פיתה הוא בקוטר 40 סנטימטר. אם אין מחבת בגודל הזה אז מכינים פיתות כגודל המחבת.
בשלב תחילת השיטוח של הבצק אפשר לפזר תבלינים (הל או זעפרן), סומסום, קצח או פרג. מהדקים את התיבול היטב לתוך הבצק.
מניחים פיתה על המחבת, נותנים לה להאפות כדקה-שתיים, הופכים ואופים את הצד השני.
מניחים בצד ועוברים לפיתה הבאה. בתיאבון!