פלאפל ירוק בהכנה ביתית, מתכון להצלחה בהכנת הקציצה הלאומית, עם הרבה ירוק בפנים. פריכה מבחוץ, עסיסית ומלאה בטעמים.
רכיבים
הוראות הכנה
מוסיפים את גרגרי החומוס היבשים לקערה, מכסים בהרבה מים קרים, בגובה של 5 סנטימטר מעל החומוס.
מוסיפים כפית סודה לשתייה ומערבבים.
מניחים להשרייה של 8 שעות לפחות. אפשר גם להשרות כ-24 שעות.
מעבירים את גרגרי החומוס למסננת. שוטפים היטב ומניחים את המסננת על קערה לכמה דקות כדי להפתר מהנוזלים.
בשלב זה מומלץ לשפשף את גרגרי החומוס בשתי ידיים, ולהפתר מכמה שיותר קליפות הנפרדות מהגרגרים.
מכניסים את גרגרי החומוס למעבד מזון. מוסיפים שום, בצל, פטרוזיליה, כוסברה ותבלינים ומרסקים. מדי פעם (כול כמה שניות) עוצרים את המעבד ודוחפים מהדפנות בעזרת לקקן את התערובת שלא נטחנה עדיין.
בסוף תהליך הטחינה מתקבלת תערובת חולית גרגרית לחה, אך שאינה רטובה מדי. אין לטחון יתר על המידה למשחה.
מכסים בכלי ומכניסים את התערובת למקרר לנוח ולהתגבש לפחות לשעה.
כמה רגעים לקראת טיגון הפלאפל מוסיפים לתערובת הפלאפל את מי הסודה ומערבבים.
מחממים שמן בכלי המתאים לטיגון בשמן עמוק, כמו ווק או סיר קטן. חום השמן צריך להיות גבוה, בסביבות 175 מעלות. בודקים את החום על ידי הכנסת קמצוץ מתערובת הפלאפל. כשיש בעבוע חזק אז השמן חם מספיק.
אפשר לכדרר את כדורי הפלאפל בידיים ולהניחם בעדינות ובזהירות בשמן הרותח אך אז קיימת סכנה של דחיסת יתר של תערובת הפלאפל. הדרך המומלצת לעבוד היא בעזרת כף וכפית. לוקחים כף של התערובת ובעזרת כפית מעצבים מהתערובת צורה קציצתית ותוך כדי משתדלים כמה שפחות לדחוס את התערובת. אז בעזרת הכפית דוחפים את הקציצה מהכף בזהירות לתוך השמן הרותח.
עובדים במקבצים של טיגון של 4-5 קציצות בכול מקבץ.
כעבור 2 דקות טיגון ניתן להפוך את הקציצות הצפות בשמן. כעבור 4-5 דקות בערך הקציצות יהיו מוכנות. לפני שמתחילים לטגן את כול הקציצות, מומלץ לנסות לטגן קציצה אחת, למדוד זמנים ולוודא מוכנות.
כשהקציצות מוכנות מעבירים למסננת או לרשת לניקוז שאריות שמן.
מגישים בפיתה או על צלחת, יחד עם חומוס, טחינה וסלטים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מוסיפים את גרגרי החומוס היבשים לקערה, מכסים בהרבה מים קרים, בגובה של 5 סנטימטר מעל החומוס.
מוסיפים כפית סודה לשתייה ומערבבים.
מניחים להשרייה של 8 שעות לפחות. אפשר גם להשרות כ-24 שעות.
מעבירים את גרגרי החומוס למסננת. שוטפים היטב ומניחים את המסננת על קערה לכמה דקות כדי להפתר מהנוזלים.
בשלב זה מומלץ לשפשף את גרגרי החומוס בשתי ידיים, ולהפתר מכמה שיותר קליפות הנפרדות מהגרגרים.
מכניסים את גרגרי החומוס למעבד מזון. מוסיפים שום, בצל, פטרוזיליה, כוסברה ותבלינים ומרסקים. מדי פעם (כול כמה שניות) עוצרים את המעבד ודוחפים מהדפנות בעזרת לקקן את התערובת שלא נטחנה עדיין.
בסוף תהליך הטחינה מתקבלת תערובת חולית גרגרית לחה, אך שאינה רטובה מדי. אין לטחון יתר על המידה למשחה.
מכסים בכלי ומכניסים את התערובת למקרר לנוח ולהתגבש לפחות לשעה.
כמה רגעים לקראת טיגון הפלאפל מוסיפים לתערובת הפלאפל את מי הסודה ומערבבים.
מחממים שמן בכלי המתאים לטיגון בשמן עמוק, כמו ווק או סיר קטן. חום השמן צריך להיות גבוה, בסביבות 175 מעלות. בודקים את החום על ידי הכנסת קמצוץ מתערובת הפלאפל. כשיש בעבוע חזק אז השמן חם מספיק.
אפשר לכדרר את כדורי הפלאפל בידיים ולהניחם בעדינות ובזהירות בשמן הרותח אך אז קיימת סכנה של דחיסת יתר של תערובת הפלאפל. הדרך המומלצת לעבוד היא בעזרת כף וכפית. לוקחים כף של התערובת ובעזרת כפית מעצבים מהתערובת צורה קציצתית ותוך כדי משתדלים כמה שפחות לדחוס את התערובת. אז בעזרת הכפית דוחפים את הקציצה מהכף בזהירות לתוך השמן הרותח.
עובדים במקבצים של טיגון של 4-5 קציצות בכול מקבץ.
כעבור 2 דקות טיגון ניתן להפוך את הקציצות הצפות בשמן. כעבור 4-5 דקות בערך הקציצות יהיו מוכנות. לפני שמתחילים לטגן את כול הקציצות, מומלץ לנסות לטגן קציצה אחת, למדוד זמנים ולוודא מוכנות.
כשהקציצות מוכנות מעבירים למסננת או לרשת לניקוז שאריות שמן.
מגישים בפיתה או על צלחת, יחד עם חומוס, טחינה וסלטים. בתיאבון 😋