מתכון עבור פסטה אלה נורמה, מנת פסטה קלאסית מאזור סיצילייה שבאיטליה. הרוטב של פסטה אלה נורמה כולל חצילים מטוגנים, עגבניות, גבינה (במקור גבינת ריקוטה מלוחה) ובזיליקום.
אפשר להכין את פסטת אלה נורמה עם הרבה סוגים של פסטה. במקור הוכנה מנת הפסטה עם מקרוני. במתכונים רבים ממליצים טבחים דווקא על שימוש בפסטות קצרות כמו ריגטוני, קסרצ'ה, פוזילי ופנה.
רכיבים
הוראות הכנה
פורסים את החצילים לרצועות צ'יפס עבה (בעובי סנטימטר) או לקוביות בגודל שני סנטימטר. ממליחים אותם, מערבבים ומניחים בקערת סינון. מניחים להם להזיע במשך 20-30 דקות. שוטפים אותם במים קרים ומיבשים בעזרת מגבות נייר.
מטגנים את החצילים בשמן זית על חום בינוני עד להזהבה, בערך 10-15 דקות. כשהם זהובים ורכים מניחים אותם על צלחת.
מבשלים את הפסטה לרמת אל-דנטה, לפי ההוראות שעל האריזה. בתום הבישול, לפני שנפתרים מהמים שומרים ספל ממי בישול הפסטה בצד (לשימוש ברוטב.)
בזמן שהפסטה מתבשלת אפשר להכין את הרוטב. במחבת רחבה (או סיר רחב ונמוך) על חום נמוך-בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את השום (מבלי שיישרף) במשך 30 שניות.
מוסיפים את העגבניות, בוחשים ומביאים לרתיחה. מוסיפים עלי בזיליקום קרועים, מלח ופלפל ומבשלים כ-5 דקות על חום בינוני-נמוך.
מוסיפים לרוטב העגבניות את רוב החצילים (שומרים קצת בצד להגשה.) מדללים קצת את הרוטב עם מי הבישול של הפסטה. מבשלים כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים לרוטב את קוביות הגבינה. מוסיפים עוד ממי בישול הפסטה לדילול במידה הרצוייה.
לבסוף מוסיפים גם את הפסטה שהתבשלה בינתיים, בוחשים ומבשלים את הפסטה יחד עם הרוטב עוד 2-3 דקות.
להגשה מפזרים מעל כל מנת פסטה את החצילים שנשמרו בצד, עלי בזיליקום טריים וגבינת פקורינו מגוררת. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
פורסים את החצילים לרצועות צ'יפס עבה (בעובי סנטימטר) או לקוביות בגודל שני סנטימטר. ממליחים אותם, מערבבים ומניחים בקערת סינון. מניחים להם להזיע במשך 20-30 דקות. שוטפים אותם במים קרים ומיבשים בעזרת מגבות נייר.
מטגנים את החצילים בשמן זית על חום בינוני עד להזהבה, בערך 10-15 דקות. כשהם זהובים ורכים מניחים אותם על צלחת.
מבשלים את הפסטה לרמת אל-דנטה, לפי ההוראות שעל האריזה. בתום הבישול, לפני שנפתרים מהמים שומרים ספל ממי בישול הפסטה בצד (לשימוש ברוטב.)
בזמן שהפסטה מתבשלת אפשר להכין את הרוטב. במחבת רחבה (או סיר רחב ונמוך) על חום נמוך-בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את השום (מבלי שיישרף) במשך 30 שניות.
מוסיפים את העגבניות, בוחשים ומביאים לרתיחה. מוסיפים עלי בזיליקום קרועים, מלח ופלפל ומבשלים כ-5 דקות על חום בינוני-נמוך.
מוסיפים לרוטב העגבניות את רוב החצילים (שומרים קצת בצד להגשה.) מדללים קצת את הרוטב עם מי הבישול של הפסטה. מבשלים כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים לרוטב את קוביות הגבינה. מוסיפים עוד ממי בישול הפסטה לדילול במידה הרצוייה.
לבסוף מוסיפים גם את הפסטה שהתבשלה בינתיים, בוחשים ומבשלים את הפסטה יחד עם הרוטב עוד 2-3 דקות.
להגשה מפזרים מעל כל מנת פסטה את החצילים שנשמרו בצד, עלי בזיליקום טריים וגבינת פקורינו מגוררת. בתיאבון 😋