פסטה ארביאטה (Pasta Arrabbiata בתרגום "פסטה כועסת"), הידועה גם כ-"פנה ארביאטה", מגיעה מאיזור מחוז לאציו שבירתו היא העיר רומא. זוהי מנת פסטה פיקנטית הכוללת צ'ילי חריף ורוטב אדום עם הרבה עגבניות ולכן היא "כועסת".
רכיבים
הוראות הכנה
מבשלים את הפסטה במים ומלח לפי הוראות היצרן.
בזמן בישול הפסטה מכינים את הרוטב.
קוצצים את שיני השום דק מאוד. פורסים את הצ'ילי לפרוסות דקות (או שמשתמשים בפתיתי צ'ילי מיובש.)
מחממים מחבת שאינו נדבק על חום בינוני-נמוך. מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים כדקה. מוודאים שהשום אינו נשרף.
קוצצים את הפטרוזיליה כולל הגבעולים. מוסיפים את הגבעולים הקצוצים למחבת ובוחשים כדקה יחד עם השום והצ'ילי.
מועכים את העגבניות ומוסיפים למחבת. מוסיפים גם מלח, פלפל שחור וחלק מעלי הפטרוזליה הקצוצים. מגבירים את האש ומביאים לבעבוע. נותנים לתערובת להתבשל כמה דקות ומדי פעם בוחשים. אם הרוטב סמיך מדי אפשר לדלל עם קצת ממי בישול הפסטה.
כאשר הפסטה כמעט מוכנה מעבירים אותה לתוך הרוטב.
מוסיפים עוד כמה כפות ממי בישול הפסטה לרוטב כדי לדלל אותו קצת. מערבבים כך שהרוטב לגמרי עוטף את הפסטה. מבשלים כדקה תוך כדי בחישה.
מגישים מיד. מפזרים על כל מנה מעלי הפטרוזליה הנותרים וגבינת פיקורינו או פרמז'ן מגוררת. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מבשלים את הפסטה במים ומלח לפי הוראות היצרן.
בזמן בישול הפסטה מכינים את הרוטב.
קוצצים את שיני השום דק מאוד. פורסים את הצ'ילי לפרוסות דקות (או שמשתמשים בפתיתי צ'ילי מיובש.)
מחממים מחבת שאינו נדבק על חום בינוני-נמוך. מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים כדקה. מוודאים שהשום אינו נשרף.
קוצצים את הפטרוזיליה כולל הגבעולים. מוסיפים את הגבעולים הקצוצים למחבת ובוחשים כדקה יחד עם השום והצ'ילי.
מועכים את העגבניות ומוסיפים למחבת. מוסיפים גם מלח, פלפל שחור וחלק מעלי הפטרוזליה הקצוצים. מגבירים את האש ומביאים לבעבוע. נותנים לתערובת להתבשל כמה דקות ומדי פעם בוחשים. אם הרוטב סמיך מדי אפשר לדלל עם קצת ממי בישול הפסטה.
כאשר הפסטה כמעט מוכנה מעבירים אותה לתוך הרוטב.
מוסיפים עוד כמה כפות ממי בישול הפסטה לרוטב כדי לדלל אותו קצת. מערבבים כך שהרוטב לגמרי עוטף את הפסטה. מבשלים כדקה תוך כדי בחישה.
מגישים מיד. מפזרים על כל מנה מעלי הפטרוזליה הנותרים וגבינת פיקורינו או פרמז'ן מגוררת. בתיאבון 😋