אפשרויות הדפסה:

פסטה ארביאטה

מניב2 מנותהכנה5 דקותבישול10 דקותסך הכול15 דקות

פסטה ארביאטה

 250 גרם פסטה פנהאו פסטה קצרה אחרת
 2 כפות שמן זית
 2 שיני שוםבגודל בינוני
 1 פלפל צ'ילי אדום טריאו מיובש
 400 גרם עגבניות תמר בקופסא
 3 כפות פטרוזיליהקצוצה
 ¼ כפית מלח
  כפית פלפל שחור
להגשה
 2 כפות פיקורינומגוררת
1

מבשלים את הפסטה במים ומלח לפי הוראות היצרן.

2

בזמן בישול הפסטה מכינים את הרוטב.

3

קוצצים את שיני השום דק מאוד. פורסים את הצ'ילי לפרוסות דקות (או שמשתמשים בפתיתי צ'ילי מיובש.)

פסטה ארביאטה - קיצוץ השום והצ'ילי

4

מחממים מחבת שאינו נדבק על חום בינוני-נמוך. מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים כדקה. מוודאים שהשום אינו נשרף.

פסטה ארביאטה - טיגון השום והצ'ילי

5

קוצצים את הפטרוזיליה כולל הגבעולים. מוסיפים את הגבעולים הקצוצים למחבת ובוחשים כדקה יחד עם השום והצ'ילי.

6

מועכים את העגבניות ומוסיפים למחבת. מוסיפים גם מלח, פלפל שחור וחלק מעלי הפטרוזליה הקצוצים. מגבירים את האש ומביאים לבעבוע. נותנים לתערובת להתבשל כמה דקות ומדי פעם בוחשים. אם הרוטב סמיך מדי אפשר לדלל עם קצת ממי בישול הפסטה.

פסטה ארביאטה - הוספת הפטרוזיליה לרוטב

7

כאשר הפסטה כמעט מוכנה מעבירים אותה לתוך הרוטב.

פסטה ארביאטה - הוספת הפנה לרוטב

8

מוסיפים עוד כמה כפות ממי בישול הפסטה לרוטב כדי לדלל אותו קצת. מערבבים כך שהרוטב לגמרי עוטף את הפסטה. מבשלים כדקה תוך כדי בחישה.

פסטה ארביאטה - סיום בישול הפנה במחבת

9

מגישים מיד. מפזרים על כל מנה מעלי הפטרוזליה הנותרים וגבינת פיקורינו או פרמז'ן מגוררת. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0