מכינים את הפסטה לרמת כמעט אל-דנטה, על פי ההוראות שעל האריזה.
בערך ארבע דקות לפני שהפסטה מוכנה מתחילים בהכנת הרוטב. לפני הכנת הרוטב דואגים שכל הרכיבים יהיו זמינים.
להכנת הרוטב קודם כל מוסיפים חמאה למחבת. מחממים את המחבת על חום נמוך כדי להמיס את החמאה בהדרגה.
כשהחמאה כמעט כולה נמסה, מוסיפים שמן זית, מיץ לימון וגרדת לימון. בעזרת כף עץ בוחשים לתערובת קרמית.
כדקה לפני שהפסטה מוכנה לרמת אל דנטה, נעזרים במלקחיים להעביר את הפסטה למחבת, להמשך הבישול שלה בתוך הרוטב. יחד עם הפסטה מוסיפים גם 2-3 מצקות של מי בישול הפסטה הרותחים. בוחשים ומפזרים מעל את הגבינה המגוררת.
מגבירים את האש לגובה בינוני-גבוה. ממשיכים בבחישה במשך דקה, עד שהגבינה מומסת לגמרי ומתמזגת עם הרוטב.
מגישים את המנה החמה מיד. מעל כל מנה מפזרים גבינה מגוררת (פיקורינו או פרמז'ן), גרדת לימון ועלים ירוקים טריים (כמו טימין, נענע או פטרוזיליה.)
בתיאבון 😋
מנות 0