אפשרויות הדפסה:

פסטה ברוטב לימון

מניב2 מנותהכנה15 דקותבישול10 דקותסך הכול25 דקות

פסטה ברוטב לימון

 250 גרם פסטהמסוג טליאטלה, טגליוליני, ספגטי, לינגוויני
 2 כפות חמאה
 ½ כף שמן זית
 2 כפות מיץ לימוןסחוט טרי
 1 כפית גרדת לימוןמלימון אורגני
 50 גרם גבינת פיקורינומגוררת, או פרמז'ן
להגשה
 טימין טריאו פטרוזיליה, או נענע טרייה
 1 כפית פרמז'ןמגוררת
 1 קמצוץ גרדת לימון
אפשרות גיוון
 1 שן שוםפרוסה דק
 ½ צ'ילי חריףפרוס דק
1

מכינים את הפסטה לרמת כמעט אל-דנטה, על פי ההוראות שעל האריזה.

2

בערך ארבע דקות לפני שהפסטה מוכנה מתחילים בהכנת הרוטב. לפני הכנת הרוטב דואגים שכל הרכיבים יהיו זמינים.

3

להכנת הרוטב קודם כל מוסיפים חמאה למחבת. מחממים את המחבת על חום נמוך כדי להמיס את החמאה בהדרגה.

4

כשהחמאה כמעט כולה נמסה, מוסיפים שמן זית, מיץ לימון וגרדת לימון. בעזרת כף עץ בוחשים לתערובת קרמית.

פסטה ברוטב לימון - המסת החמאה

5

כדקה לפני שהפסטה מוכנה לרמת אל דנטה, נעזרים במלקחיים להעביר את הפסטה למחבת, להמשך הבישול שלה בתוך הרוטב. יחד עם הפסטה מוסיפים גם 2-3 מצקות של מי בישול הפסטה הרותחים. בוחשים ומפזרים מעל את הגבינה המגוררת.

פסטה ברוטב לימון - הוספת הגבינה

6

מגבירים את האש לגובה בינוני-גבוה. ממשיכים בבחישה במשך דקה, עד שהגבינה מומסת לגמרי ומתמזגת עם הרוטב.

פסטה ברוטב לימון - בחישת הפסטה ברוטב

7

מגישים את המנה החמה מיד. מעל כל מנה מפזרים גבינה מגוררת (פיקורינו או פרמז'ן), גרדת לימון ועלים ירוקים טריים (כמו טימין, נענע או פטרוזיליה.)

8

בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0