מנת פסטה טונה אהובה וטעימה. את השאריות שומרים, אפשר בכיף לאכול גם כשהמנה קרה.
רכיבים
הוראות הכנה
מבשלים את הפסטה על פי הוראות האריזה לרמת אל-דנטה.
במקביל להכנת הפסטה, מחממים במחבת רחבה שמן זית על להבה בינונית. מטגנים את הבצל יחד עם הגזר והסלרי כחמש דקות. מדי פעם מערבבים.
מוסיפים שום וממשיכים בטיגון כדקה נוספת.
מוסיפים את כול התבלינים, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את העגבניות יחד עם המיץ שלהם, את הדבש ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה כ-5 דקות.
מוסיפים את הטונה, מערבבים וממשיכים בבישול עם המכסה כחמש דקות נוספות.
לבסוף מוסיפים את הפסטה שכבר מבושלת, מערבבים ומגישים מיד.
להגשה זולפים מעל כול מנה מעט שמן זית, ומפזרים גם זיתים, וגבינת פרמז'ן למנה מושלמת. בתיאבון!
מצרכים
הוראות הכנה
מבשלים את הפסטה על פי הוראות האריזה לרמת אל-דנטה.
במקביל להכנת הפסטה, מחממים במחבת רחבה שמן זית על להבה בינונית. מטגנים את הבצל יחד עם הגזר והסלרי כחמש דקות. מדי פעם מערבבים.
מוסיפים שום וממשיכים בטיגון כדקה נוספת.
מוסיפים את כול התבלינים, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את העגבניות יחד עם המיץ שלהם, את הדבש ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה כ-5 דקות.
מוסיפים את הטונה, מערבבים וממשיכים בבישול עם המכסה כחמש דקות נוספות.
לבסוף מוסיפים את הפסטה שכבר מבושלת, מערבבים ומגישים מיד.
להגשה זולפים מעל כול מנה מעט שמן זית, ומפזרים גם זיתים, וגבינת פרמז'ן למנה מושלמת. בתיאבון!