פרגיות על האש במרינדה של סויה, בלסמי, חרדל ודבש. אפשר להכין אותן בשלמותן או בצורת שיש-קבב על שיפודים.

רכיבים
הוראות הכנה
מנקים את העוף בעזרת מגבות נייר. מוודאים שאין שאריות של עצמות ושל חלקי פנים.
חותכים את העוף לקוביות בגודל 3 סנטימטר.
מוסיפים את כל רכיבי המרינדה לקערה וטורפים עם מטרפה ידנית.
מוסיפים את קוביות העוף. מערבבים ומוודאים שהרוטב עוטף את כול חתיכות העוף. מכסים ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים.
לקראת צלייה מכינים שיפודים. אם משתמשים בשיפודי עץ משרים אותם במים כחצי שעה מראש.
משפדים את חלקי העוף. מניחים את השיפודים על מנגל חם שחומם מראש. את מה שנשאר מהמרינדה שומרים בצד.
במהלך הצלייה מדי פעם מסובבים את השיפודים כדי שהעוף ייצלה בצורה אחידה מכול הצדדים.
סך הכול זמן הצלייה הוא 12 דקות בערך. לקראת סיום הצלייה (דקה לסיום) מברישים את שארית המרינדה על חלקי העוף. צולים כדקה נוספת ומגישים. בתיאבון 😋
הערות
- המתכון מתאים גם לכנפיים או לירכיים עם עצמות. זמן הצלייה הכולל משתנה בהתאם לסה"כ 15-20 דקות.
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים את העוף בעזרת מגבות נייר. מוודאים שאין שאריות של עצמות ושל חלקי פנים.
חותכים את העוף לקוביות בגודל 3 סנטימטר.
מוסיפים את כל רכיבי המרינדה לקערה וטורפים עם מטרפה ידנית.
מוסיפים את קוביות העוף. מערבבים ומוודאים שהרוטב עוטף את כול חתיכות העוף. מכסים ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים.
לקראת צלייה מכינים שיפודים. אם משתמשים בשיפודי עץ משרים אותם במים כחצי שעה מראש.
משפדים את חלקי העוף. מניחים את השיפודים על מנגל חם שחומם מראש. את מה שנשאר מהמרינדה שומרים בצד.
במהלך הצלייה מדי פעם מסובבים את השיפודים כדי שהעוף ייצלה בצורה אחידה מכול הצדדים.
סך הכול זמן הצלייה הוא 12 דקות בערך. לקראת סיום הצלייה (דקה לסיום) מברישים את שארית המרינדה על חלקי העוף. צולים כדקה נוספת ומגישים. בתיאבון 😋