נתחי פרגיות עם חציל וזיתים בבישול בהרבה רוטב, שיהיה במה לטבול את הלחם.
רכיבים
הוראות הכנה
מנקים את הפרגיות, חותכים קצוות מיותרים ומנגבים בעזרת מגבות נייר.
מפזרים על הפרגיות מלח, פלפל, פפריקה ואורגנו.
בסיר נמוך ורחב מחממים 2/3 מכמות השמן על חום בינוני.
מטגנים את הפרגיות עד להשחמה בשני הצדדים ומוציאים לצלחת.
מוסיפים את שארית השמן לסיר.
מטגנים את הבצל עד להשחמה.
מוסיפים את קוביות ההחציל ומטגנים יחד עם הבצל 3-4 דקות.
מוסיפים את הבירה. מגרדים בעזרת הנוזלים את תחתית הסיר. מביאים לרתיחה ומאפשרים לבירה להתאדות כשתי דקות.
מוסיפים מים ודבש. בוחשים ומביאים לרתיחה.
מחזירים לסיר את פרגיות העוף. מוסיפים את עלי הדפנה והזיתים.
מכסים את הסיר. כשהרוטב רותח ומבעבע מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כ-45 דקות.
כשתי דקות לסיום טועמים רוטב ומשפרים טעמים (מלח, פלפל, דבש).
להגשה מפזרים מעל פטרוזיליה טרייה קצוצה. מגישים עם לחם טרי לטבילה ברוטב. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים את הפרגיות, חותכים קצוות מיותרים ומנגבים בעזרת מגבות נייר.
מפזרים על הפרגיות מלח, פלפל, פפריקה ואורגנו.
בסיר נמוך ורחב מחממים 2/3 מכמות השמן על חום בינוני.
מטגנים את הפרגיות עד להשחמה בשני הצדדים ומוציאים לצלחת.
מוסיפים את שארית השמן לסיר.
מטגנים את הבצל עד להשחמה.
מוסיפים את קוביות ההחציל ומטגנים יחד עם הבצל 3-4 דקות.
מוסיפים את הבירה. מגרדים בעזרת הנוזלים את תחתית הסיר. מביאים לרתיחה ומאפשרים לבירה להתאדות כשתי דקות.
מוסיפים מים ודבש. בוחשים ומביאים לרתיחה.
מחזירים לסיר את פרגיות העוף. מוסיפים את עלי הדפנה והזיתים.
מכסים את הסיר. כשהרוטב רותח ומבעבע מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כ-45 דקות.
כשתי דקות לסיום טועמים רוטב ומשפרים טעמים (מלח, פלפל, דבש).
להגשה מפזרים מעל פטרוזיליה טרייה קצוצה. מגישים עם לחם טרי לטבילה ברוטב. בתיאבון 😋