פריטטה תפוחי אדמה עם גבינות ופטרוזיליה, במחבת או בתנור.
רכיבים
הוראות הכנה
בשלב הראשון מבשלים את תפוחי האדמה. מכניסים את קוביות תפוחי האדמה לסיר ומכסים עם מים. מביאים לרתיחה ומבשלים 3-5 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים קצת.
מעבירים את תפוחי האדמה למסננת ונותנים להם להתייבש ולהתקרר כמה דקות.
בינתיים בקערה מערבבים את הביצים עם הגבינות, השמנת, הפטרוזיליה המלח והפלפל.
כלי העבודה המועדף הוא מחבת יצוק בגודל 28 סנטימטר.
מחממים את המחבת, מוסיפים שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
מוסיפים את השום ואת קוביות תפוחי האדמה ומטגנים 2 דקות נוספות.
משטחים את תפוחי האדמה והבצל בצורה אחידה על המחבת. מוזגים את תערובת הביצים והגבינות מעל. מטגנים כ-2 דקות בלי להפריע.
כעת אפשר להכניס את המחבת (ללא מכסה) לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות כ-10-15 דקות עד שהפריטטה מזהיבה ומוכנה.
כמו כן, במקום האפייה בתנור אפשר להמשיך את הבישול על הכיריים. מכסים את המחבת וממשיכים בבישול הפריטטה על חום נמוך כ-8-10 דקות נוספות. הפריטטה כמעט מוכנה כשהקצוות מתנתקות בקלות מהמחבת. בעזרת תרווד בודקים שהפריטטה לא נדבקה לתחתית המחבת. אם יש צורך מפרידים. מניחים צלחת גדולה על המחבת ובתנועה זריזה הופכים את המחבת עם הצלחת, כך שהפריטטה תהיה מונחת הפוכה על הצלחת. מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת לצריבה של הצד השני כ-2 דקות נוספות. לבסוף שוב חוזרים על פעולת ההפיכה של הפריטטה בעזרת צלחת ומגישים.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
בשלב הראשון מבשלים את תפוחי האדמה. מכניסים את קוביות תפוחי האדמה לסיר ומכסים עם מים. מביאים לרתיחה ומבשלים 3-5 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים קצת.
מעבירים את תפוחי האדמה למסננת ונותנים להם להתייבש ולהתקרר כמה דקות.
בינתיים בקערה מערבבים את הביצים עם הגבינות, השמנת, הפטרוזיליה המלח והפלפל.
כלי העבודה המועדף הוא מחבת יצוק בגודל 28 סנטימטר.
מחממים את המחבת, מוסיפים שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
מוסיפים את השום ואת קוביות תפוחי האדמה ומטגנים 2 דקות נוספות.
משטחים את תפוחי האדמה והבצל בצורה אחידה על המחבת. מוזגים את תערובת הביצים והגבינות מעל. מטגנים כ-2 דקות בלי להפריע.
כעת אפשר להכניס את המחבת (ללא מכסה) לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות כ-10-15 דקות עד שהפריטטה מזהיבה ומוכנה.
כמו כן, במקום האפייה בתנור אפשר להמשיך את הבישול על הכיריים. מכסים את המחבת וממשיכים בבישול הפריטטה על חום נמוך כ-8-10 דקות נוספות. הפריטטה כמעט מוכנה כשהקצוות מתנתקות בקלות מהמחבת. בעזרת תרווד בודקים שהפריטטה לא נדבקה לתחתית המחבת. אם יש צורך מפרידים. מניחים צלחת גדולה על המחבת ובתנועה זריזה הופכים את המחבת עם הצלחת, כך שהפריטטה תהיה מונחת הפוכה על הצלחת. מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת לצריבה של הצד השני כ-2 דקות נוספות. לבסוף שוב חוזרים על פעולת ההפיכה של הפריטטה בעזרת צלחת ומגישים.
בתיאבון 😋