פשטידת בטטה ארומטית, בתוספת בצל מטוגן, עם ניחוח של רוזמרין. רכה ונימוחה, ממלאת ומספקת. טעימה גם כשהיא קרה.
רכיבים
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הקמח עם החמאה, האשל והרוזמרין. לשים בקערה או על משטח לבצק רך.
יוצרים כדור בצק ומעבירים למקרר למנוחה של כחצי שעה לפחות. בינתיים מכינים את המלית.
מוסיפים בטטות, שום ורוזמרין לסיר בישול. מכסים במים.
מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 עד 12 דקות עד להתחלת התרככות הבטטות.
בזמן הבישול של הבטטות מחממים שמן זית במחבת.
מטגנים את הבצל על חום בינוני, כ-8 עד 10 דקות, עד להתרככות והשחמה. מעבירים לצלחת להתקררות.
כשהבטטות קצת מתרככות מפסיקים את הבישול שלהן. מסננים את מי הבישול. נפתרים מהעלים ומהענפים של הרוזמרין. מאפשרים לבטטות להתייבש ולהתקרר כמה דקות.
מועכים את הבטטות עם השום המבושל בעזרת מועך תפוחי אדמה. מוסיפים להן את הבצל המטוגן ומערבבים.
בשלב זה כבר אפשר לחמם תנור ל-180 מעלות.
בקערה מספיק גדולה מערבבים את רכיבי התערובת השנייה.
מאחדים בין התערובת הראשונה לתערובת השנייה, מערבבים לתערובת מלית אחידה.
מקמחים את הבצק. משטחים בעזרת מארוך על משטח מקומח לעיגול גדול.
מניחים את יריעת הבצק בתבנית פשטידה עד לכיסוי מלא של התבנית. אפשר גם להשאיר שוליים ולקפל אותם על המלית, אחרי הוספת המלית.
מוזגים מעל בסיס הבצק את תערובת המלית. מהדקים לגובה אחיד.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50-55 דקות, עד להשחמה.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הקמח עם החמאה, האשל והרוזמרין. לשים בקערה או על משטח לבצק רך.
יוצרים כדור בצק ומעבירים למקרר למנוחה של כחצי שעה לפחות. בינתיים מכינים את המלית.
מוסיפים בטטות, שום ורוזמרין לסיר בישול. מכסים במים.
מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 עד 12 דקות עד להתחלת התרככות הבטטות.
בזמן הבישול של הבטטות מחממים שמן זית במחבת.
מטגנים את הבצל על חום בינוני, כ-8 עד 10 דקות, עד להתרככות והשחמה. מעבירים לצלחת להתקררות.
כשהבטטות קצת מתרככות מפסיקים את הבישול שלהן. מסננים את מי הבישול. נפתרים מהעלים ומהענפים של הרוזמרין. מאפשרים לבטטות להתייבש ולהתקרר כמה דקות.
מועכים את הבטטות עם השום המבושל בעזרת מועך תפוחי אדמה. מוסיפים להן את הבצל המטוגן ומערבבים.
בשלב זה כבר אפשר לחמם תנור ל-180 מעלות.
בקערה מספיק גדולה מערבבים את רכיבי התערובת השנייה.
מאחדים בין התערובת הראשונה לתערובת השנייה, מערבבים לתערובת מלית אחידה.
מקמחים את הבצק. משטחים בעזרת מארוך על משטח מקומח לעיגול גדול.
מניחים את יריעת הבצק בתבנית פשטידה עד לכיסוי מלא של התבנית. אפשר גם להשאיר שוליים ולקפל אותם על המלית, אחרי הוספת המלית.
מוזגים מעל בסיס הבצק את תערובת המלית. מהדקים לגובה אחיד.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50-55 דקות, עד להשחמה.
בתיאבון 😋