מתכון פשטידת פטריות טעימה להפליא. מגישים יחד עם סלט ויש ארוחה נפלאה.
רכיבים
הוראות הכנה
מכינים בצק על ידי ערבוב ולישת המרכיבים לבצק (את הבצק ניתן להכין מראש.)
מחלקים ל- 4 או 5 כדורים. לפשטידה נחוץ כדור אחד, אותו נשמור במקרר עד לאחר הכנת המילוי. את שאר כדורי הבצק ניתן לשמור בהקפאה לשימוש בפשטידות עתידיות.
מטגנים במחבת עם מעט מאוד שמן בצל קצוץ. כאשר הבצל מזהיב מוסיפים פטריות שמפיניון פרוסות ומטגנים עד שהן מתרככות. מתבלים תוך כדי הטיגון במלח ובפלפל שחור.
מוסיפים את הפטריות והבצל לתערובת של: גבינות, שמנת, ביצים, אבקת המרק והשמיר.
מפזרים קמח על משטח העבודה. בעזרת מערוך מכינים עלה מכדור אחד של בצק מופשר.
מניחים בעדינות בתבנית פאי משומנת את עלה הבצק ומהדקים לדפנות. אם יש קרעים ניתן פשוט להדביק חתיכות בצק לתיקון.
מוסיפים את תערובת הגבינות והפטריות.
אופים בתנור מחומם לחום בינוני כ- ¾ שעה או עד שמזהיב למעלה ומוכן (ניתן לבדוק ע"י תקיעת קיסם עץ שיוצא יבש.)
הערות ותובנות
הפשטידה הכי טעימה כשהיא קצת שחומה. במידה ורוצים לשמור במקרר, אפשר לתת לה להאפות עד לשלב שהיא מתחילה להשחים. כשמוכנים לאכול, לתת לה להאפות עוד מספר דקות.
מצרכים
הוראות הכנה
מכינים בצק על ידי ערבוב ולישת המרכיבים לבצק (את הבצק ניתן להכין מראש.)
מחלקים ל- 4 או 5 כדורים. לפשטידה נחוץ כדור אחד, אותו נשמור במקרר עד לאחר הכנת המילוי. את שאר כדורי הבצק ניתן לשמור בהקפאה לשימוש בפשטידות עתידיות.
מטגנים במחבת עם מעט מאוד שמן בצל קצוץ. כאשר הבצל מזהיב מוסיפים פטריות שמפיניון פרוסות ומטגנים עד שהן מתרככות. מתבלים תוך כדי הטיגון במלח ובפלפל שחור.
מוסיפים את הפטריות והבצל לתערובת של: גבינות, שמנת, ביצים, אבקת המרק והשמיר.
מפזרים קמח על משטח העבודה. בעזרת מערוך מכינים עלה מכדור אחד של בצק מופשר.
מניחים בעדינות בתבנית פאי משומנת את עלה הבצק ומהדקים לדפנות. אם יש קרעים ניתן פשוט להדביק חתיכות בצק לתיקון.
מוסיפים את תערובת הגבינות והפטריות.
אופים בתנור מחומם לחום בינוני כ- ¾ שעה או עד שמזהיב למעלה ומוכן (ניתן לבדוק ע"י תקיעת קיסם עץ שיוצא יבש.)