צ'אט מסאלה זוהי תערובת תבלינים הודית בעלת חריפות עדינה יחד עם טעם מלוח. את הצ'אט מסאלה מוסיפים ההודים למנות צ'אט (chaat), סדרה רחבה של מנות מהירות וחטיפים הנפוצים בכול רחבי הודו ושכנותיה. ניתן להוסיף את תבלין צ'אט מסאלה למגוון רחב של מנות, חטיפים ורטבים.
רכיבים
הוראות הכנה
על מחבת חמה קולים את זרעי הכמון וזרעי הכוסברה כדקה, עד להפצת ריח נעים. מסירים מהמחבת לצלחת ומקררים כשתי דקות.
את הזרעים הקלויים טוחנים יחד עם כול שאר הרכיבים במטחנת קפה או במטחנת תבלינים. מחלקים לכמה מקבצים אם המכונה קטנה לכול הכמות.
מעבירים את התערובת הטחונה לצנצנת אטומה. מאחסנים בצנצנת האטומה במקום יבש, קריר ומוצל, עד שלושה חודשים.
מצרכים
הוראות הכנה
על מחבת חמה קולים את זרעי הכמון וזרעי הכוסברה כדקה, עד להפצת ריח נעים. מסירים מהמחבת לצלחת ומקררים כשתי דקות.
את הזרעים הקלויים טוחנים יחד עם כול שאר הרכיבים במטחנת קפה או במטחנת תבלינים. מחלקים לכמה מקבצים אם המכונה קטנה לכול הכמות.
מעבירים את התערובת הטחונה לצנצנת אטומה. מאחסנים בצנצנת האטומה במקום יבש, קריר ומוצל, עד שלושה חודשים.