צ'יפס אפוי בתנור שעובר בישול חלקי קודם לאפייה. למרות שימוש רק במעט שמן התוצאה היא של צ'יפס פריך ונימוח.
רכיבים
הוראות הכנה
אם רוצים צ'יפס עם קליפה אז מקרצפים את תפוחי האדמה, אחרת קולפים את תפוחי האדמה ושוטפים. פורסים את תפוחי האדמה לצ'יפסים בגודל הרצוי.
מכניסים את תפוחי האדמה לקערה עם מיי קרח לשלושים דקות.
נפתרים מהמים ומעבירים את תפוחי האדמה לסיר בישול. מוסיפים מים חדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים את תפוחי האדמה בישול חלקי במשך 3-7 דקות, תלוי בגודל הצ'יפס. עבור צ'יפס דק מספיקות 3 דקות בישול. עבור צ'יפס בעובי בינוני 5 דקות בישול. פלחים עבים (כמו בתמונה) מבשלים 7 דקות.
מוציאים את תפוחי האדמה ממיי הבישול ומעבירים אותם למשטח לייבוש וקירור.
כעבור כמה דקות, כשתפוחי האדמה קרים, מעבירים אותם לקערה. מוסיפים שמן ומערבבים. מוסיפים עמילן תירס ותבלינים (פפריקות, מלח ופלפל) ומערבבים שוב.
מניחים את תפוחי האדמה בשכבה אחת על תבנית מצופה בנייר אפייה.
אופים כ-10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. הופכים את תפוחי האדמה ואופים כ-10-15 דקות נוספות עד שהם מוכנים.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
אם רוצים צ'יפס עם קליפה אז מקרצפים את תפוחי האדמה, אחרת קולפים את תפוחי האדמה ושוטפים. פורסים את תפוחי האדמה לצ'יפסים בגודל הרצוי.
מכניסים את תפוחי האדמה לקערה עם מיי קרח לשלושים דקות.
נפתרים מהמים ומעבירים את תפוחי האדמה לסיר בישול. מוסיפים מים חדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים את תפוחי האדמה בישול חלקי במשך 3-7 דקות, תלוי בגודל הצ'יפס. עבור צ'יפס דק מספיקות 3 דקות בישול. עבור צ'יפס בעובי בינוני 5 דקות בישול. פלחים עבים (כמו בתמונה) מבשלים 7 דקות.
מוציאים את תפוחי האדמה ממיי הבישול ומעבירים אותם למשטח לייבוש וקירור.
כעבור כמה דקות, כשתפוחי האדמה קרים, מעבירים אותם לקערה. מוסיפים שמן ומערבבים. מוסיפים עמילן תירס ותבלינים (פפריקות, מלח ופלפל) ומערבבים שוב.
מניחים את תפוחי האדמה בשכבה אחת על תבנית מצופה בנייר אפייה.
אופים כ-10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. הופכים את תפוחי האדמה ואופים כ-10-15 דקות נוספות עד שהם מוכנים.
בתיאבון 😋