אפשרויות הדפסה:

צ’יפס

מניב2 מנותהכנה20 דקותבישול10 דקותסך הכול30 דקות

צ'יפס

 4 תפוחי אדמהמתאימים לטיגון
 2 כוסות שמן טיגון
להגשה
 מלח
 פפריקהאו פפריקה מעושנת
 קטשופמיונז, או מטבל אחר
1

קולפים או לא קולפים (לפי העדפה אישית) את תפוחי האדמה.

2

חותכים את תפוחי האדמה לרצועות צ'יפס ארוכות בגודל שווה (רחבות או צרות בהתאם להעדפה אישית.)

3

משרים במים קרים עם קרח לכשלושים דקות.

4

מרתיחים מים בסיר. אחרי שהמים רתחו מוסיפים את הצ'יפסים ומביאים שוב לרתיחה.

5

מבשלים במים הרותחים בישול חלקי כ- 2-3 דקות בלבד (צ'יפסים דקים 2 דקות, צ'יפסים עבים 3 דקות.)

6

מוציאים את תפוחי האדמה מהמים למסננת. מניחים להם להתייבש ולהתקרר לגמרי.

צ'יפס נח - בין הבישול לטיגון

7

אחרי שהתקררו לגמרי מטגנים את תפוחי האדמה בשמן עמוק שחומם לטמפרטורת 175 מעלות צלזיוס. מחליקים את תפוחי האדמה לשמן הרותח שלא ישפריץ (וכמובן נזהרים מאוד בקרבת השמן.) הטמפרטורה עלולה לרדת קצת עם הוספת תפוחי האדמה. שמרו על להבה גבוהה וחום גבוה. טיגון ארוך מדי בחום לא מספיק גבוה יגרום לצ'יפסים לצאת ספוגים בשמן ורכרוכיים.

הכנת צ'יפס - בדיקת טמפרטורת השמן

8

מטגנים כמה דקות עד שתפוחי האדמה מזהיבים יפה.

צ'יפס - טיגון בווק

9

מוציאים ומניחים על רשת או מסננת לאפשר לשמן לטפטף.

צ'יפס - סינון השמן

10

כשהצ'יפסים עוד חמים מפזרים קצת מלח ואפשר גם פפריקה (מעושנת) ומנערים עם התבלינים בתוך קערה.

11

מגישים חם. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0