מתכון ציר דגים לפאייה, לחריימה, למרקים ולתבשילים נוספים של דגים ופירות ים.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים סיר כבד על חום בינוני. מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל, הסלרי והגזר כ-8-10 דקות.
מוסיפים את היין לסיר. מאפשרים לו אידוי של שתי דקות.
מוסיפים חלקי דגים, מכסים במים רותחים. מוסיפים צרור עשבי תיבול, מלח וזרעי פלפל שלמים.
מביאים לרתיחה. מכסים. מנמיכים חום כך שיש רתיחה עדינה של ציר הדגים ומבשלים כ-30 דקות. בדקות הראשונות של הרתיחה בודקים מדי פעם, אם מצטבר קצף למעלה חופנים אותו בעזרת כף ומסירים.
בתום הבישול מאפשרים לציר הדגים להתקרר. מסננים ומאחסנים את הנוזלים בכלי אטום. שומרים בקירור ליום-יומיים או בהקפאה לשימוש בעת הצורך, להעשרה ולהעמקת טעמים של תבשילי דגים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים סיר כבד על חום בינוני. מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל, הסלרי והגזר כ-8-10 דקות.
מוסיפים את היין לסיר. מאפשרים לו אידוי של שתי דקות.
מוסיפים חלקי דגים, מכסים במים רותחים. מוסיפים צרור עשבי תיבול, מלח וזרעי פלפל שלמים.
מביאים לרתיחה. מכסים. מנמיכים חום כך שיש רתיחה עדינה של ציר הדגים ומבשלים כ-30 דקות. בדקות הראשונות של הרתיחה בודקים מדי פעם, אם מצטבר קצף למעלה חופנים אותו בעזרת כף ומסירים.
בתום הבישול מאפשרים לציר הדגים להתקרר. מסננים ומאחסנים את הנוזלים בכלי אטום. שומרים בקירור ליום-יומיים או בהקפאה לשימוש בעת הצורך, להעשרה ולהעמקת טעמים של תבשילי דגים. בתיאבון 😋