צלפים כבושים בחומץ, הם מעדן כתוספת לתבשיל עוף, בשר ודגים, כתוספת לסלטים או על לחם טרי עם גבינת שמנת או עם חמאה.
הצלפים הם למעשה ניצני הפרחים של של שיח הצלפים הנפוץ בארץ. הפריחה מתרחשת בין החודשים מאי לספטמבר. את הצלפים יש לקטוף כשהם עדיין קטנים או בינוניים, טרם פתיחתם לפרח. קל מאוד לקטוף את הצלפים, ללא עזרים מיוחדים, רק יש להזהר מהקוצים על הענפים של שיח הצלפים.
ניתן גם לשמר צלפים רק במלח.
מתכונים לדוגמא שעושים שימוש בצלפים: עוף פיקאטה, סלט יווני, פילה דג ברוטב לימון חמאה וצלפים.

רכיבים
הוראות הכנה
ניצני הצלפים בטעמם הטבעי הם מרירים. נפתרים מהמרירות על ידי השריית הצלפים במים במשך שלושה ימים, כאשר בכול יום מחליפים את המים.
מכניסים את הצלפים לצנצנת, ממלאים במים קרים ומכסים.
כעבור 24 שעות מוציאים את הצלפים ונפתרים מהמים בצנצנת. מסננים ושוטפים את הצלפים. שוטפים גם את הצנצנת. מחזירים את הצלפים וממלאים שוב במים.
חוזרים על הצעד הקודם 3 פעמים. ביום הרביעי ממשיכים לכבישה.
מעקרים ומחטאים את צנצנת שימור. מרתיחים מים ונותנים להם לשהות בצנצנת כ-10 דקות. מרוקנים את המים ומייבשים את הצנצנת (אפשר ליבש בטוסטר בטמפרטורת 100 מעלות לכמה דקות).
מוסיפים את הצלפים, מים, חומץ, מלח, עלה דפנה, פלפל אנגלי ואת השום. סוגרים ומנערים קלות.
פותחים, מכסים בשמן זית, אוטמים את הצנצנת, מניחים מחוץ למקרר.
יותר לא פותחים את הצנצנת עד לסיום הכבישה. כול כמה ימים אפשר לנער קלות.
הצלפים מוכנים לשימוש כעבור חודש. בהצלחה 😋
מצרכים
הוראות הכנה
ניצני הצלפים בטעמם הטבעי הם מרירים. נפתרים מהמרירות על ידי השריית הצלפים במים במשך שלושה ימים, כאשר בכול יום מחליפים את המים.
מכניסים את הצלפים לצנצנת, ממלאים במים קרים ומכסים.
כעבור 24 שעות מוציאים את הצלפים ונפתרים מהמים בצנצנת. מסננים ושוטפים את הצלפים. שוטפים גם את הצנצנת. מחזירים את הצלפים וממלאים שוב במים.
חוזרים על הצעד הקודם 3 פעמים. ביום הרביעי ממשיכים לכבישה.
מעקרים ומחטאים את צנצנת שימור. מרתיחים מים ונותנים להם לשהות בצנצנת כ-10 דקות. מרוקנים את המים ומייבשים את הצנצנת (אפשר ליבש בטוסטר בטמפרטורת 100 מעלות לכמה דקות).
מוסיפים את הצלפים, מים, חומץ, מלח, עלה דפנה, פלפל אנגלי ואת השום. סוגרים ומנערים קלות.
פותחים, מכסים בשמן זית, אוטמים את הצנצנת, מניחים מחוץ למקרר.
יותר לא פותחים את הצנצנת עד לסיום הכבישה. כול כמה ימים אפשר לנער קלות.
הצלפים מוכנים לשימוש כעבור חודש. בהצלחה 😋