אפשרויות הדפסה:

צלפים כבושים בחומץ

מניבמנה 1הכנה5 דקותסך הכול5 דקות

צלפים כבושים בחומץ

 צנצנת מעוקרת
 ½ כוס ניצני הצלפים
 ¼ כוס מים
 ¼ כוס חומץ
 2 כפיות מלח
 עלה דפנה
 ½ כפית פלפל אנגלישלם
 2 שיני שוםקלופות
 1 כף שמן זית
נפתרים מהמרירות
1

ניצני הצלפים בטעמם הטבעי הם מרירים. נפתרים מהמרירות על ידי השריית הצלפים במים במשך שלושה ימים, כאשר בכול יום מחליפים את המים.

2

מכניסים את הצלפים לצנצנת, ממלאים במים קרים ומכסים.

3

כעבור 24 שעות מוציאים את הצלפים ונפתרים מהמים בצנצנת. מסננים ושוטפים את הצלפים. שוטפים גם את הצנצנת. מחזירים את הצלפים וממלאים שוב במים.

4

חוזרים על הצעד הקודם 3 פעמים. ביום הרביעי ממשיכים לכבישה.

כבישת הצלפים
5

מעקרים ומחטאים את צנצנת שימור. מרתיחים מים ונותנים להם לשהות בצנצנת כ-10 דקות. מרוקנים את המים ומייבשים את הצנצנת (אפשר ליבש בטוסטר בטמפרטורת 100 מעלות לכמה דקות).

6

מוסיפים את הצלפים, מים, חומץ, מלח, עלה דפנה, פלפל אנגלי ואת השום. סוגרים ומנערים קלות.

7

פותחים, מכסים בשמן זית, אוטמים את הצנצנת, מניחים מחוץ למקרר.

8

יותר לא פותחים את הצנצנת עד לסיום הכבישה. כול כמה ימים אפשר לנער קלות.

9

הצלפים מוכנים לשימוש כעבור חודש. בהצלחה 😋

צלפים כבושים

נתוני תזונה

מנות 0