צלפים משומרים במלח בתהליך בו הם קודם כל מיובשים מהנוזלים המרירים שהם מכילים. שלא כמו צלפים משומרים בחומץ השימור במלח שומר על טעמם הטבעי ביותר של הצלפים ללא תוספת תבלינים.
משתמשים בצלפים המשומרים במלח בסלטים, כתוספת למיונז ולמטבלים, כתוספת על פיצה ובתבשילים.
הוראות הכנה
מלקטים ניצני פרחי הצלפים. הצלפים נפוצים בארץ באיזורי יערות. עונת הפריחה מתחילה במאי. הכי טוב ללקט ביוני-אוגוסט כשהפריחה בשיאה.
מסירים מהצלפים את הגבעולים הקטנים. שוטפים אותם היטב במים, מסננים ומיבשים על מגבת.
מכניסים כף מלח לצנצנת, עליה מניחים כף וחצי צלפים. מוסיפים עוד שכבת מלח ועוד שכבת צלפים. חוזרים על התהליך עד לשימוש בכול הצלפים. מכסים בשכבת מלח ואוטמים את הכלי.
כעבור יומיים יצטברו נוזלים בצנצנת. מעבירים את הצלפים למסננת, שוטפים היטב מעל הכיור ומסננים, מניחים על מגבת לשעה לייבוש. שוטפים את הצנצנת ומיבשים אותה גם כן.
אחרי הייבוש מחזירים את הצלפים לצנצנת עם שכבות מלח חדשות בינהם.
כעבור יומיים חוזרים על הפעולה. הפעם יצטברו הרבה פחות נוזלים. שוטפים שוב ומיבשים את הצלפים והצנצנת. אחרי הייבוש שוב מחזירים את הצלפים לצנצנת עם שכבות מלח חדשות בינהם.
שוב ממתינים, הפעם שישה ימים. כעבור שישה ימים חוזרים על שטיפת וייבוש הצלפים והצנצנת בפעם האחרונה. הפעם נותנים לצלפים לפחות שעתיים ייבוש על המגבת.
הצלפים מוכנים לשימוש. כדי לשמר אותם מחזירים אותם לצנצנת הפעם עם הרבה פחות מלח (כף או שתיים לצנצנת קטנה-בינונית יספיקו.) הם ישמרו כך לתקופה של עד שנה. כשרוצים להשתמש בצלפים שוטפים מהם את המלח לפני השימוש. משרים אותם במים עד 15 דקות ומסננים. בתיאבון 😋
הערות
- אוכלים אותם פשוט גם רק עם לחם טרי (וחמאה). בצפון איטליה נוהגים לשטוף את המלח, אז משרים אותם לשעה בחומץ יין אדום איכותי, מסננים שוב ואז מכניסים לצלוחית עם שמן זית.
מצרכים
הוראות הכנה
מלקטים ניצני פרחי הצלפים. הצלפים נפוצים בארץ באיזורי יערות. עונת הפריחה מתחילה במאי. הכי טוב ללקט ביוני-אוגוסט כשהפריחה בשיאה.
מסירים מהצלפים את הגבעולים הקטנים. שוטפים אותם היטב במים, מסננים ומיבשים על מגבת.
מכניסים כף מלח לצנצנת, עליה מניחים כף וחצי צלפים. מוסיפים עוד שכבת מלח ועוד שכבת צלפים. חוזרים על התהליך עד לשימוש בכול הצלפים. מכסים בשכבת מלח ואוטמים את הכלי.
כעבור יומיים יצטברו נוזלים בצנצנת. מעבירים את הצלפים למסננת, שוטפים היטב מעל הכיור ומסננים, מניחים על מגבת לשעה לייבוש. שוטפים את הצנצנת ומיבשים אותה גם כן.
אחרי הייבוש מחזירים את הצלפים לצנצנת עם שכבות מלח חדשות בינהם.
כעבור יומיים חוזרים על הפעולה. הפעם יצטברו הרבה פחות נוזלים. שוטפים שוב ומיבשים את הצלפים והצנצנת. אחרי הייבוש שוב מחזירים את הצלפים לצנצנת עם שכבות מלח חדשות בינהם.
שוב ממתינים, הפעם שישה ימים. כעבור שישה ימים חוזרים על שטיפת וייבוש הצלפים והצנצנת בפעם האחרונה. הפעם נותנים לצלפים לפחות שעתיים ייבוש על המגבת.
הצלפים מוכנים לשימוש. כדי לשמר אותם מחזירים אותם לצנצנת הפעם עם הרבה פחות מלח (כף או שתיים לצנצנת קטנה-בינונית יספיקו.) הם ישמרו כך לתקופה של עד שנה. כשרוצים להשתמש בצלפים שוטפים מהם את המלח לפני השימוש. משרים אותם במים עד 15 דקות ומסננים. בתיאבון 😋