אפשרויות הדפסה:

צנונית כבושה

מניב8 מנותהכנה15 דקותסך הכול15 דקות

צנונית כבושה

 400 גרם צנוניתשטופה היטב
 1 כוס חומץ בן יין לבןאו חומץ בן יין אדום, או חומץ תפוח
 1 כוס מיםמסוננים
 ½ כוס סוכר
 2 כפיות מלח יםללא יוד או תוספים
 ½ כפית זרעי פלפל שחור
תוספות אפשריות
 3 גבעולי שמיר
 ½ כפית זרעי כוסברה
 3 עלי דפנה
 3 גבעולי טימין טרי
1

מחטאים ומחממים צנצנת שימורים על ידי הוספת מים רותחים. כדי למנוע התבקעות של הזכוכית, תחילה מוסיפים מים חמים מאוד, שופכים את המים האלו וכשהצנצנת כבר חמימה מוסיפים מים רותחים. מניחים לחמש דקות ומרוקנים.

2

מכינים את התחמיץ על ידי הוספת רכיבי התחמיץ (מים, חומץ, מלח, סוכר ותבלינים יבשים) לסיר בישול. מחממים עד שהנוזל מגיע לסף רתיחה.

3

פורסים את הצנונית לפרוסות או לחצאים. מכניסים לצנצנת השימורים המעוקרת והחמימה. בשלב זה אפשר להוסיף גם עשבי תיבול טריים כמו טימין או שמיר. מוזגים מעל את התחמיץ הכמעט רותח עד כדי כיסוי מלא ואוטמים את צנצנת השימור החמה עם המכסה שלה.

4

הנוזל יתקרר בהדרגה בתוך הצנצנת. ההתקררות והצטמקות האוויר בתוך הצנצנת יגרמו לפקק של הצנצנת להמשך כלפי פנים ולעשות רעש של "קליק" כעבור שעה של התקררות בערך. זה סימן לכך שהצנצנת אטומה כמו שצריך, ובפנים נוצר ואקום, מה שיסייע לשמר את הצנוניות למשך תקופה ארוכה (מחוץ למקרר במקום קריר ויבש).

5

הצנונית הכבושה מוכנה למאכל כעבור יומיים-שלושה. לאחר הפתיחה של הצנצנת יש לשמור במקרר את הצנוניות הכבושות. הן תשמרנה בקירור לעוד שבועות רבים. בתיאבון 😋

צלוחית עם צנונית כבושה

נתוני תזונה

מנות 0