קבב אורפה, האח הלא חריף של קבב אדנה. כמו קבב אדנה, גם קבב אורפלי הוא קבב טורקי ארוך ושטוח, הנצלה באמצעות שיפודים ארוכים ורחבים דמויי חרבות. במתכון המובא כאן הבשר הוא 100% בשר כבש. בדומה למתכון קבב האדנה, גם עם קבב אורפלי ניתן לשלב בשר עגל בתערובת הקבב.
רכיבים
הוראות הכנה
טוחנים פלפל אדום, בצל, שום ופטרוזיליה במעבד מזון.
בקערה גדולה או על משטח עבודה מערבבים יחד את הבשר, התערובת שנטחנה במעבד המזון ואת כול התבלינים.
לשים (כמו לישת בצק) היטב במשך 10 דקות.
לתוצאה מיטבית ניתן להכין את התערובת כ-24 שעות מראש ולשמור בקירור. כול 8 שעות יש להוציא את הבשר מהקירור וללוש אותו מספר דקות.
מחלקים את התערובת לכדורים גדולים יחסית (גודל עגבניה בינונית).
עובדים עם ידיים רטובות (החזיקו קערת מים ליד). כול כדור בשר "מלבישים" על שיפוד מתכת ארוך ורחב (דמוי חרב). מתחילים עם הבשר מלמעלה ומצמידים את הבשר בצורה שווה לאורך השיפוד על ידי לחיצה של כול כף היד סביב הבשר על השיפוד. נוצר "שרוול" בשר ארוך לאורך השיפוד באורך 20-25 סנטימטר. עם הלחיצה על הבשר האגודל ייצור מעין גלים קטנים במרחקים שווים.
צולים את השיפודים מעל מנגל פתוח, על פחמים לוהטות שחוממו כ-30 דקות מראש, ללא צורך ברשת המנגל. זמן הצליה הוא כשבע-שמונה דקות. במהלך הצליה כול חצי דקה מסובבים את השיפודים.
בתיאבון 😋
טיפים
- שולפים את הבשר מהשיפוד על ידי קיפול פיתה שטוחה (לאפה) כשבתוכה מחזיקים את הבשר ומגישים על גבי הלאפה.
- נהוג להגיש לצד המנה סלט בצל אדום עם סומק ופילאף בורגול.
- עבור הקבב האורפלי צריך שיפודי מתכת ארוכים ורחבים במיוחד דמויי חרבות.
- אם אין בנמצא שיפודים כאלו, השתמשו בשני שיפודי עץ רחבים מוצמדים אחד ליד השני. יש להשרות את שיפודי העץ במים כשעה לפני השימוש.
מצרכים
הוראות הכנה
טוחנים פלפל אדום, בצל, שום ופטרוזיליה במעבד מזון.
בקערה גדולה או על משטח עבודה מערבבים יחד את הבשר, התערובת שנטחנה במעבד המזון ואת כול התבלינים.
לשים (כמו לישת בצק) היטב במשך 10 דקות.
לתוצאה מיטבית ניתן להכין את התערובת כ-24 שעות מראש ולשמור בקירור. כול 8 שעות יש להוציא את הבשר מהקירור וללוש אותו מספר דקות.
מחלקים את התערובת לכדורים גדולים יחסית (גודל עגבניה בינונית).
עובדים עם ידיים רטובות (החזיקו קערת מים ליד). כול כדור בשר "מלבישים" על שיפוד מתכת ארוך ורחב (דמוי חרב). מתחילים עם הבשר מלמעלה ומצמידים את הבשר בצורה שווה לאורך השיפוד על ידי לחיצה של כול כף היד סביב הבשר על השיפוד. נוצר "שרוול" בשר ארוך לאורך השיפוד באורך 20-25 סנטימטר. עם הלחיצה על הבשר האגודל ייצור מעין גלים קטנים במרחקים שווים.
צולים את השיפודים מעל מנגל פתוח, על פחמים לוהטות שחוממו כ-30 דקות מראש, ללא צורך ברשת המנגל. זמן הצליה הוא כשבע-שמונה דקות. במהלך הצליה כול חצי דקה מסובבים את השיפודים.
בתיאבון 😋