קבב בארג פרסי על האש, עשוי מפילה או מסינטה של עגל או של כבש. מושרה כיממה מראש בתיבול של בצל, זעפרן ושמן זית. נצלה בקפידה על המנגל ומוגש מיד עם אורז פרסי. פשוט מעדן!
רכיבים
הוראות הכנה
מנקים ומיבשים את הבשר בעזרת נייר סופג.
בעזרת סכין שף משטחים את הבשר לנתחים בעובי של חצי סנטימטר וברוחב של שבעה-שמונה סנטימטר.
מערבבים את חומרי המשרה, מכסים את הבשר במשרה ומניחים במקרר ללילה.
מוציאים את הבשר מהמקרר כשלושים דקות לפני הצלייה על המנגל.
על משטח שטוח מניחים את נתחי הבשר צמודים אחד לשני. משפדים על שיפודי ברזל רחבים (או זוג שיפודים דקים). את מה שנשאר מהמשרה שומרים ללחלוח הבשר בהמשך.
צולים על הגריל כשלושים שניות, מסובבים וצולים מהצד השני כשלושים שניות נוספות. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים-שלוש עד שהבשר מוכן. סה"כ זמן הצלייה הוא שלוש-ארבע דקות ולא דקה אחת יותר!
בדקה האחרונה של הצלייה זורים על הבשר מלח ופלפל. עם סיום הצלייה מושחים את הבשר בעזרת מברשת במה שנשאר מהמשרה.
מגישים עם אורז פרסי, עם עגבניה שצולים על המנגל ליד הבשר, ונהנים. בתיאבון!
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים ומיבשים את הבשר בעזרת נייר סופג.
בעזרת סכין שף משטחים את הבשר לנתחים בעובי של חצי סנטימטר וברוחב של שבעה-שמונה סנטימטר.
מערבבים את חומרי המשרה, מכסים את הבשר במשרה ומניחים במקרר ללילה.
מוציאים את הבשר מהמקרר כשלושים דקות לפני הצלייה על המנגל.
על משטח שטוח מניחים את נתחי הבשר צמודים אחד לשני. משפדים על שיפודי ברזל רחבים (או זוג שיפודים דקים). את מה שנשאר מהמשרה שומרים ללחלוח הבשר בהמשך.
צולים על הגריל כשלושים שניות, מסובבים וצולים מהצד השני כשלושים שניות נוספות. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים-שלוש עד שהבשר מוכן. סה"כ זמן הצלייה הוא שלוש-ארבע דקות ולא דקה אחת יותר!
בדקה האחרונה של הצלייה זורים על הבשר מלח ופלפל. עם סיום הצלייה מושחים את הבשר בעזרת מברשת במה שנשאר מהמשרה.
מגישים עם אורז פרסי, עם עגבניה שצולים על המנגל ליד הבשר, ונהנים. בתיאבון!