שיפודי קבב חציל ובשר על האש. מנה טורקית בה משלבים את הבשר בין פרוסות עבות של חציל אשר בזמן הצליה סופגות את השומן והטעמים מהבשר. משתמשים בחצילים הכי צרים והכי מוארכים שמוצאים כי אלו מתאימים לצורת השיפוד, והם גם בדרך כלל החצילים הכי מוצלחים כי אין בהם הרבה גרעינים.
רכיבים
הוראות הכנה
מניחים בשר על משטח עבודה או בתוך קערה גדולה.
מפזרים מעליו בצורה שווה מלח, סומק, חילבה ופתיתי צ'ילי חריף.
לשים את הבשר היטב כעשר דקות. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לכמה שעות.
הצליה המועדפת היא על שיפודי ברזל עבים המסייעים לבשר ולחציל להתבשל גם במפנים. במידה ומשתמשים בשיפודי עץ יש להשרות אותם במים כחצי שעה לפני השימוש.
מכינים את המנגל. מבעירים את גריל הפחמים כחצי שעה לפני הצליה.
פורסים את החצילים לפרוסות עבות ברוחב 3-4 סנטימטר.
משחילים על כול שיפוד ארבע פרוסות חציל עם מרווח בין הפרוסות השווה פחות או יותר לרוחב פרוסות החציל.
בין ארבע פרוסות החציל יש שלושה מרווחים אותם ממלאים בתערובת הבשר.
דוחסים את הבשר כמה שאפשר בין החצילים עד שממלא את כול המרווח. בסוף על כול שיפוד נוצר גליל המורכב מפרוסות החציל בקצוות ובינהן בשר.
צולים על הגריל כחצי דקה כדי לסגור את הבשר, הופכים לצד השני וצולים כחצי דקה נוספת. כך חוזרים בשלוש הדקות הראשונות.
ממשיכים בצליה ומדי פעם מסובבים את השיפודים עד שהם מוכנים, החצילים רכים והבשר עדיין עסיסי. סל הכול זמן צלייה נע סביב עשר הדקות.
צולים לצד השיפודים עגבניות ופלפל צ'ילי ירוק. כמו כן, נהוג להגיש ליד פיתה (שמחממים על הגריל), צ'יפס, סלט בצל, סלט ירוק. בתיאבון!
מצרכים
הוראות הכנה
מניחים בשר על משטח עבודה או בתוך קערה גדולה.
מפזרים מעליו בצורה שווה מלח, סומק, חילבה ופתיתי צ'ילי חריף.
לשים את הבשר היטב כעשר דקות. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לכמה שעות.
הצליה המועדפת היא על שיפודי ברזל עבים המסייעים לבשר ולחציל להתבשל גם במפנים. במידה ומשתמשים בשיפודי עץ יש להשרות אותם במים כחצי שעה לפני השימוש.
מכינים את המנגל. מבעירים את גריל הפחמים כחצי שעה לפני הצליה.
פורסים את החצילים לפרוסות עבות ברוחב 3-4 סנטימטר.
משחילים על כול שיפוד ארבע פרוסות חציל עם מרווח בין הפרוסות השווה פחות או יותר לרוחב פרוסות החציל.
בין ארבע פרוסות החציל יש שלושה מרווחים אותם ממלאים בתערובת הבשר.
דוחסים את הבשר כמה שאפשר בין החצילים עד שממלא את כול המרווח. בסוף על כול שיפוד נוצר גליל המורכב מפרוסות החציל בקצוות ובינהן בשר.
צולים על הגריל כחצי דקה כדי לסגור את הבשר, הופכים לצד השני וצולים כחצי דקה נוספת. כך חוזרים בשלוש הדקות הראשונות.
ממשיכים בצליה ומדי פעם מסובבים את השיפודים עד שהם מוכנים, החצילים רכים והבשר עדיין עסיסי. סל הכול זמן צלייה נע סביב עשר הדקות.
צולים לצד השיפודים עגבניות ופלפל צ'ילי ירוק. כמו כן, נהוג להגיש ליד פיתה (שמחממים על הגריל), צ'יפס, סלט בצל, סלט ירוק. בתיאבון!