קבב מניסה טורקי על האש, היא למעשה מנת קבבונים דקיקים אותם מניחים מעל קוביות לחם ספוגי (פיתה), יחד עם רוטב עגבניות ופלפלים. הטורקים משלבים עם המנה יוגורט ומעל הכול שופכים כמות נדיבה של חמאת כבשים. בגרסת המתכון שלפניכם לא נכללו מוצרי החלב.
רכיבים
הוראות הכנה
מוסיפים את רכיבי תערובת הבשר לקערה ומערבבים.
לשים את תערובת הבשר בידיים במשך עשר דקות.
מכסים ומניחים במקרר לכשעה.
מחממים מחבת. מוסיפים רסק עגבניות, חריסה, מים ומלח ומערבבים. נותנים לתערובת להתבשל ולהצטמצם כמה דקות עד שיש רוטב לא סמיך מדי ולא נוזלי מדי. שומרים בצד מכוסה בסביבה חמימה.
מחממים את גריל לקראת הצליה.
אם עובדים עם שיפודי עץ, משרים אותם במים כחצי שעה מראש.
מחלקים את הבשר לכדורים, מהם יוצרים גלילים, מהם יוצרים שיפודים דקים בעלי קוטר של סנטימטר אחד (אצבע ממוצעת) ובעלי אורך של כעשרה סנטימטר בערך.
במקביל לצליית הבשר צולים גם עגבניות שלמות ופלפלים (העבירו דרכם שני שיפודים מקבילים כדי שלא ייפלו לכם).
צולים הכול על גריל חם כ- 2-3 דקות מכול צד (סך הכול 5-6 דקות) ומסירים מהאש.
בדקה האחרונה צולים גם את הפיתות על הגריל. זולפים קצת שמן זית על כול פיתה ומורחים משני הצדדים. צולים על הגריל כחצי דקה מכול צד.
על צלחת הגשה מוזגים רבע כוס מהרוטב של העגבניות והחריסה.
חותכים את הפיתות לקוביות ומפזרים מעל הרוטב.
מניחים את הקבבים על הפיתות.
מפזרים מעל כול מנה חצי כף פטרוזיליה קצוצה וחצי כפית סומק.
מניחים ליד את העגבניה והפלפל הצלויים ומגישים. בתיאבון!
מצרכים
הוראות הכנה
מוסיפים את רכיבי תערובת הבשר לקערה ומערבבים.
לשים את תערובת הבשר בידיים במשך עשר דקות.
מכסים ומניחים במקרר לכשעה.
מחממים מחבת. מוסיפים רסק עגבניות, חריסה, מים ומלח ומערבבים. נותנים לתערובת להתבשל ולהצטמצם כמה דקות עד שיש רוטב לא סמיך מדי ולא נוזלי מדי. שומרים בצד מכוסה בסביבה חמימה.
מחממים את גריל לקראת הצליה.
אם עובדים עם שיפודי עץ, משרים אותם במים כחצי שעה מראש.
מחלקים את הבשר לכדורים, מהם יוצרים גלילים, מהם יוצרים שיפודים דקים בעלי קוטר של סנטימטר אחד (אצבע ממוצעת) ובעלי אורך של כעשרה סנטימטר בערך.
במקביל לצליית הבשר צולים גם עגבניות שלמות ופלפלים (העבירו דרכם שני שיפודים מקבילים כדי שלא ייפלו לכם).
צולים הכול על גריל חם כ- 2-3 דקות מכול צד (סך הכול 5-6 דקות) ומסירים מהאש.
בדקה האחרונה צולים גם את הפיתות על הגריל. זולפים קצת שמן זית על כול פיתה ומורחים משני הצדדים. צולים על הגריל כחצי דקה מכול צד.
על צלחת הגשה מוזגים רבע כוס מהרוטב של העגבניות והחריסה.
חותכים את הפיתות לקוביות ומפזרים מעל הרוטב.
מניחים את הקבבים על הפיתות.
מפזרים מעל כול מנה חצי כף פטרוזיליה קצוצה וחצי כפית סומק.
מניחים ליד את העגבניה והפלפל הצלויים ומגישים. בתיאבון!