מתכון עבור קבב עיראקי אמיתי, אסלי, שמכינים אותו באמצעות שיפודי חרבות רחבים על המנגל.
לא, זה לא עוד מתכון סודי לקבב עיראקי. הסוד הוא פשוט בהכנת קבב עיראקי עם חומרים משובחים הכוללים בשר איכותי עם אחוז גבוה של שומן (רצוי לשלב עם שומן כבש) וכמובן תבלינים טריים. כמו כן, להצלחת הקבב חשוב לעבוד נכון. לישה טובה של תערובת הבשר, מנוחה של תערובת הקבב במקרר, עיצוב נכון של הקבבים על השיפודים הרחבים וצלייה על המנגל עם גחלים לוחשות.
רכיבים
הוראות הכנה
שמים את הבצל הקצוץ במסננת או בתוך חיתול בד. סוחטים אותו טוב טוב כדי להפתר מכמה שיותר נוזלים.
מוסיפים את הבצל הסחוט לקערה יחד עם שאר החומרים של תערובת הקבב.
לשים בידיים את כל החומרים במשך חמש דקות לתערובת אחידה. מכסים ומניחים במקרר לפחות לשעה.
מכינים משטח עבודה של קערת הבשר ולצידה קערת מים קרים והשיפודים. מרטיבים את הידיים במים כדי שיהיה קל יותר לעבוד עם הבשר ולמנוע הידבקות שלו לידיים. יוצרים מהבשר כדור מהודק (בערך בגודל של תפוח). את הכדור הופכים למעין נקניקייה שמנה. את הנקניקייה הזה מלבישים על שיפודי מתכת רחבים. את הבשר מהדקים בתנועה שחוזרת על עצמה, על ידי הידוק מלמעלה למטה וחזרה, סיבוב השיפוד וחזרה כמה פעמים, עד שנוצרת קציצה רחבה וארוכה (כפי שניתן לראות בתמונה) הצמודה ומהודקת היטב לשיפוד. את הגלים יוצרים בעזרת אצבע.
צולים את השיפודי מעל גריל לוהט (אין צורך ברשת.) במהלך הצלייה כול חצי דקה מסובבים את השיפודים. השיפודים מוכנים כאשר הם שחומים, בערך כעבור 5-6 דקות צלייה.
מגישים עם אורז או בפיתה עם טחינה וסלט, ולצד המנה מגישים עגבנייה ובצל שגם צולים על המנגל. בתיאבון 😋
טיפים
- אם הבשר מתפרק ולא נצמד לשיפוד, אפשר להוסיף לתערובת ביצה.
- את השיפודים המוכנים לצלייה שומרים בקירור עד לצלייה.
- להסרת הקבב המוכן מהשיפוד אפשר להשתמש בפיתה או בלאפה מקופלת סביב הבשר. בפעולה זו הפיתה גם סופגת את הנוזלים והטעמים מהבשר, מה שהופך אותה למעדן.
מצרכים
הוראות הכנה
שמים את הבצל הקצוץ במסננת או בתוך חיתול בד. סוחטים אותו טוב טוב כדי להפתר מכמה שיותר נוזלים.
מוסיפים את הבצל הסחוט לקערה יחד עם שאר החומרים של תערובת הקבב.
לשים בידיים את כל החומרים במשך חמש דקות לתערובת אחידה. מכסים ומניחים במקרר לפחות לשעה.
מכינים משטח עבודה של קערת הבשר ולצידה קערת מים קרים והשיפודים. מרטיבים את הידיים במים כדי שיהיה קל יותר לעבוד עם הבשר ולמנוע הידבקות שלו לידיים. יוצרים מהבשר כדור מהודק (בערך בגודל של תפוח). את הכדור הופכים למעין נקניקייה שמנה. את הנקניקייה הזה מלבישים על שיפודי מתכת רחבים. את הבשר מהדקים בתנועה שחוזרת על עצמה, על ידי הידוק מלמעלה למטה וחזרה, סיבוב השיפוד וחזרה כמה פעמים, עד שנוצרת קציצה רחבה וארוכה (כפי שניתן לראות בתמונה) הצמודה ומהודקת היטב לשיפוד. את הגלים יוצרים בעזרת אצבע.
צולים את השיפודי מעל גריל לוהט (אין צורך ברשת.) במהלך הצלייה כול חצי דקה מסובבים את השיפודים. השיפודים מוכנים כאשר הם שחומים, בערך כעבור 5-6 דקות צלייה.
מגישים עם אורז או בפיתה עם טחינה וסלט, ולצד המנה מגישים עגבנייה ובצל שגם צולים על המנגל. בתיאבון 😋