מתכון קבב עיראקי על האש (קבב כופתה עיראקי) כולל בשר טחון בתוספת בצל, עגבניות, פטרוזיליה ותבלינים.
למתכון דרושים שיפודי מתכת רחבים דמויי חרבות.
רכיבים
הוראות הכנה
מניחים את העגבנייה והבצל הקצוצים במסננת או בתוך חיתול בד וסוחטים מהם את הנוזלים.
בקערה מערבבים את הבשר יחד עם העגבניות והבצל הסחוטים, הפטרוזיליה והתבלינים. לשים כמה דקות בידיים עד שמתקבלת תערובת דביקה. מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים.
מכינים משטח עבודה של קערת הבשר ולצידה קערת מים קרים והשיפודים. מרטיבים את הידיים במים כדי שיהיה קל יותר לעבוד עם הבשר ולמנוע הידבקות שלו לידיים. יוצרים מהבשר כדור מהודק (בערך בגודל של תפוח). את הכדור הופכים למעין נקניקייה שמנה. את הנקניקייה הזה מלבישים על שיפודי מתכת רחבים. את הבשר מהדקים בתנועה שחוזרת על עצמה, על ידי הידוק מלמעלה למטה וחזרה, סיבוב השיפוד וחזרה כמה פעמים, עד שנוצרת קציצה רחבה וארוכה (כפי שניתן לראות בתמונה) הצמודה ומהודקת היטב לשיפוד. את הגלים יוצרים בעזרת אצבע.
צולים את השיפודי מעל גריל לוהט (אין צורך ברשת.) במהלך הצלייה כול חצי דקה מסובבים את השיפודים. השיפודים מוכנים כאשר הם שחומים, בערך כעבור 5 דקות צלייה.
מפזרים קצת סומק ופטרוזיליה קצוצה מעל.
מגישים עם אורז או בפיתה עם טחינה וסלט, ולצד המנה מגישים עגבנייה ובצל שגם צולים על המנגל. בתיאבון 😋
טיפים
- אם הבשר מתפרק לכם ולא נצמד לשיפוד, אפשר להוסיף לתערובת ביצה.
- את השיפודים המוכנים לצלייה שומרים בקירור עד לצלייה.
- להסרת הבשר מהשיפוד משתמשים בפיתה או בלאפה מקופלת סביב הבשר. בפעולה זו הפיתה גם סופגת את הנוזלים והטעמים מהבשר, מה שהופך אותה למעדן.
מצרכים
הוראות הכנה
מניחים את העגבנייה והבצל הקצוצים במסננת או בתוך חיתול בד וסוחטים מהם את הנוזלים.
בקערה מערבבים את הבשר יחד עם העגבניות והבצל הסחוטים, הפטרוזיליה והתבלינים. לשים כמה דקות בידיים עד שמתקבלת תערובת דביקה. מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים.
מכינים משטח עבודה של קערת הבשר ולצידה קערת מים קרים והשיפודים. מרטיבים את הידיים במים כדי שיהיה קל יותר לעבוד עם הבשר ולמנוע הידבקות שלו לידיים. יוצרים מהבשר כדור מהודק (בערך בגודל של תפוח). את הכדור הופכים למעין נקניקייה שמנה. את הנקניקייה הזה מלבישים על שיפודי מתכת רחבים. את הבשר מהדקים בתנועה שחוזרת על עצמה, על ידי הידוק מלמעלה למטה וחזרה, סיבוב השיפוד וחזרה כמה פעמים, עד שנוצרת קציצה רחבה וארוכה (כפי שניתן לראות בתמונה) הצמודה ומהודקת היטב לשיפוד. את הגלים יוצרים בעזרת אצבע.
צולים את השיפודי מעל גריל לוהט (אין צורך ברשת.) במהלך הצלייה כול חצי דקה מסובבים את השיפודים. השיפודים מוכנים כאשר הם שחומים, בערך כעבור 5 דקות צלייה.
מפזרים קצת סומק ופטרוזיליה קצוצה מעל.
מגישים עם אורז או בפיתה עם טחינה וסלט, ולצד המנה מגישים עגבנייה ובצל שגם צולים על המנגל. בתיאבון 😋