קבב רומני מיטיטיי (Mititei או Mici) "הקטנים" שצולים על האש.
רכיבים
הוראות הכנה
מערבבים בצלוחית את ציר הבקר (או המים) עם סודה לשתייה ומעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים לאותה קערה עם הסודה את הבשר ואת כול שאר הרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
לשים את התערובת ביסודיות (כמו שלשים בצק) במשך 10 דקות.
מכסים ומכניסים למקרר למספר שעות (רצוי ללילה.)
מוציאים את הבשר מקירור כשעה לפני הצליה על הגריל.
יוצרים קבבים בעובי שתי אצבעות (3 סנטמיטר) ובאורך אצבע (10 סנטימטר). מוודאים שהקציצות יוצאות שלמות וחלקות ללא חריצים. כדי להקל על המשימה עובדים עם ידיים משומנות.
על גריל פחמים צולים את הקבבים בחום בינוני-גבוה (לא חום גבוה מדי שלא יישרף.) צולים כ- 2-3 דקות בכול אחד מארבעה צדדים, סך הכול פחות או יותר כ- 8-12 דקות צליה, תלוי בעובי הקבב שמכינים ובחום הגחלים. שיהיה בתיאבון!
הגשה וטיפים נוספים
- מגישים עם רוטב שום רומני (מוז'דיי) או חרדל, לצד חמוצים, צ'יפס ובירה.
- הקבב צריך להכיל 30% שומן בשר לפחות.
- שומן הכבש מוסיף טעם אך אם אין אז לא נורא.
מצרכים
הוראות הכנה
מערבבים בצלוחית את ציר הבקר (או המים) עם סודה לשתייה ומעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים לאותה קערה עם הסודה את הבשר ואת כול שאר הרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
לשים את התערובת ביסודיות (כמו שלשים בצק) במשך 10 דקות.
מכסים ומכניסים למקרר למספר שעות (רצוי ללילה.)
מוציאים את הבשר מקירור כשעה לפני הצליה על הגריל.
יוצרים קבבים בעובי שתי אצבעות (3 סנטמיטר) ובאורך אצבע (10 סנטימטר). מוודאים שהקציצות יוצאות שלמות וחלקות ללא חריצים. כדי להקל על המשימה עובדים עם ידיים משומנות.
על גריל פחמים צולים את הקבבים בחום בינוני-גבוה (לא חום גבוה מדי שלא יישרף.) צולים כ- 2-3 דקות בכול אחד מארבעה צדדים, סך הכול פחות או יותר כ- 8-12 דקות צליה, תלוי בעובי הקבב שמכינים ובחום הגחלים. שיהיה בתיאבון!