מתכון קדרת בשר בבירת גינס. הבישול איטי של הבשר במשך שעות בבירה הכהה מייצר רוטב ייחודי בעל מרירות עדינה שמתקבלת מהבירה האירית. נהדר עם בגט מרוח בקצת חרדל וחמוצים ליד.
רכיבים
הוראות הכנה
מקמחים את הבשר ומנערים משאריות קמח. ממליחים ומפלפלים.
מחממים את הסיר לחום גבוה, מוסיפים קצת שמן וסוגרים את הבשר על ידי טיגון, עד שמקבל צבע שחום בכול הצדדים. אז מוציאים את הבשר ומניחים בצלחת בצד.
צורבים קצת את הבצל בחום בינוני-גבוה באותו סיר בו טוגן הבשר.
מוסיפים סלרי, גזר, שום.
מוסיפים את הפטריות.
כשהירקות מקבלים צבע שחום, מוסיפים חצי בקבוק בירת גינס. מגרדים את התחתית של הסיר עם תרווד. נותנים לבירה לרתוח ולהתאדות 2-3 דקות.
מחזירים את הבשר לסיר.
מניחים מלמעלה צרור עשבי תיבול, כולל עלי סלרי, פטרוזיליה, תימין, רוזמרין, עלי דפנה.
מוסיפים עוד קצת מלח ופלפל (אח"כ משפרים שוב את הטעמים).
מוסיפים את חצי בקבוק הבירה הנותר ואת ציר הבשר.
אחרי שהרוטב רתח מסירים את השמאלץ המצטבר למעלה.
סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה - לשמוע בעבוע עדין – בישול ארוך עם רתיחה קלה 3 שעות לפחות.
מגישים על מצע פירה, אורז, פולנטה, קוסקוס, חיטה או פשוט לצד באגט פרוס עם חרדל וחמוצים (ובירה.)
מפזרים פטרוזילה קצוצה למעלה.
בתיאבון 😋
טיפים
- הבשר של השפונדרה הוא די שמן. לפני הבישול מומלץ לנקות את הבשר ולהפתר מיתר שומן. תוך כדי הבישול רצוי להפחית מהשומן שמצטבר באמצעות כף.
- אחרי שהתבשיל שהה במקרר לילה ניתן להסיר בקלות את רוב השומן שהתקשה מעל הרוטב במהלך הקירור. אחרי הסרת השומן מתקבל תבשיל דל שומן עם רוטב בשרי טהור והתבשיל טעים עוד יותר.
מצרכים
הוראות הכנה
מקמחים את הבשר ומנערים משאריות קמח. ממליחים ומפלפלים.
מחממים את הסיר לחום גבוה, מוסיפים קצת שמן וסוגרים את הבשר על ידי טיגון, עד שמקבל צבע שחום בכול הצדדים. אז מוציאים את הבשר ומניחים בצלחת בצד.
צורבים קצת את הבצל בחום בינוני-גבוה באותו סיר בו טוגן הבשר.
מוסיפים סלרי, גזר, שום.
מוסיפים את הפטריות.
כשהירקות מקבלים צבע שחום, מוסיפים חצי בקבוק בירת גינס. מגרדים את התחתית של הסיר עם תרווד. נותנים לבירה לרתוח ולהתאדות 2-3 דקות.
מחזירים את הבשר לסיר.
מניחים מלמעלה צרור עשבי תיבול, כולל עלי סלרי, פטרוזיליה, תימין, רוזמרין, עלי דפנה.
מוסיפים עוד קצת מלח ופלפל (אח"כ משפרים שוב את הטעמים).
מוסיפים את חצי בקבוק הבירה הנותר ואת ציר הבשר.
אחרי שהרוטב רתח מסירים את השמאלץ המצטבר למעלה.
סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה - לשמוע בעבוע עדין – בישול ארוך עם רתיחה קלה 3 שעות לפחות.
מגישים על מצע פירה, אורז, פולנטה, קוסקוס, חיטה או פשוט לצד באגט פרוס עם חרדל וחמוצים (ובירה.)
מפזרים פטרוזילה קצוצה למעלה.
בתיאבון 😋