מתכון קוגל אטריות, מנת האטריות של המטבח היהודי, פשוטה אך מפוארת.
רכיבים
הוראות הכנה
מבשלים בהרבה מי מלח את האטריות, עד שמתרככות אך לא יותר מדי.
בינתיים מחממים תנור ואת הכלי בו אופים את הקוגל (ראו הערה) כשהוא משומן היטב במעט שמן, לרבע שעה.
כשהאטריות מוכנות מסננים מבלי לשטוף ומעבירים לקערה גדולה.
ממיסים בסיר קטן את המרגרינה והשמן - כשחם שופכים את הרוב על האטריות, מתבלים היטב עם פלפל שחור ומלח.
לשמן שנותר בסיר מוסיפים את הסוכר ומכינים את הקרמל בזהירות שלא יישרף (אז טעמו הופך מריר). את הקרמל שופכים על האטריות ומערבבים היטב.
מוסיפים ביצים שלמות טרופות ומכניסים לתבנית המחוממת מראש ואופים בחום בינוני נמוך עד שהקוגל מקבל צבע יפה ומוכן.
הערה
יש לבחור כלי לקוגל שיהיה בקוטר קטן אבל גבוה!
מצרכים
הוראות הכנה
מבשלים בהרבה מי מלח את האטריות, עד שמתרככות אך לא יותר מדי.
בינתיים מחממים תנור ואת הכלי בו אופים את הקוגל (ראו הערה) כשהוא משומן היטב במעט שמן, לרבע שעה.
כשהאטריות מוכנות מסננים מבלי לשטוף ומעבירים לקערה גדולה.
ממיסים בסיר קטן את המרגרינה והשמן - כשחם שופכים את הרוב על האטריות, מתבלים היטב עם פלפל שחור ומלח.
לשמן שנותר בסיר מוסיפים את הסוכר ומכינים את הקרמל בזהירות שלא יישרף (אז טעמו הופך מריר). את הקרמל שופכים על האטריות ומערבבים היטב.
מוסיפים ביצים שלמות טרופות ומכניסים לתבנית המחוממת מראש ואופים בחום בינוני נמוך עד שהקוגל מקבל צבע יפה ומוכן.