מתכון עבור קולורבי מוחמץ עם גזר בחומץ בן יין אדום. מתאים כתוספת לכריכים, לסלטים או כנשנוש לצד המנות העיקריות בארוחה.

רכיבים
הוראות הכנה
מחטאים ומחממים צנצנת שימורים על ידי הוספת מים רותחים. כדי למנוע התבקעות של הזכוכית, תחילה מוסיפים מים חמים מאוד, שופכים את המים האלו וכשהצנצנת כבר חמימה מוסיפים מים רותחים. מניחים לחמש-עשר דקות ומרוקנים.
מוסיפים רכיבי התחמיץ (מים, חומץ, סוכר, מלח, פלפל שחור ופלפל אנגלי) לסיר בישול. מחממים עד שהנוזל מגיע לסף רתיחה.
קולפים את הקולורבי ופורסים לאצבעות צ'יפס בעלות רוחב של שלושת רבעי סנטימטר. חותכים גם את הגזר לאצבעות באותו גודל. את שיני השום פורסים או משאירים שלמים.
מוסיפים את פרוסות הקולורבי והגזר לצנצנת המחוטאת. בין אצבעות הקולורבי והגזר משלבים את עלי הדפנה ופרוסות השום. כשהצנצנת מלאה, מוזגים מעל את התחמיץ הכמעט רותח עד כדי כיסוי מלא ואוטמים את צנצנת השימור החמה במכסה שלה.
הנוזל יתקרר בהדרגה בתוך הצנצנת. ההתקררות והצטמקות האוויר בתוך הצנצנת יגרמו לפקק של הצנצנת להמשך כלפי פנים ולעשות רעש של "קליק" כעבור שעה של התקררות בערך. זה סימן לכך שהצנצנת אטומה כמו שצריך, ובפנים נוצר ואקום, מה שיסייע לשמר את הירקות למשך תקופה ארוכה (מחוץ למקרר במקום קריר ויבש).
הקולורבי והגזר המוחמצים מוכנים כעבור שלושה ימים. לאחר פתיחת הצנצנת ניתן לשמור בקירור במשך מספר שבועות. בתיאבון 😋
הערות
- הרכיבים במתכון מתאימים לצנצנת בעלת קיבולת של ליטר. אם נשאר מקום בצנצנת אפשר להוסיף עוד קולורבי וגזר.
- בנוזל התחמיץ של הקולורבי הכבוש אפשר להשתמש ברטבים לסלטים. מוסיפים לו שמן זית, מלח, פלפל, סוכר ועשבי תיבול לפי הטעם.
מצרכים
הוראות הכנה
מחטאים ומחממים צנצנת שימורים על ידי הוספת מים רותחים. כדי למנוע התבקעות של הזכוכית, תחילה מוסיפים מים חמים מאוד, שופכים את המים האלו וכשהצנצנת כבר חמימה מוסיפים מים רותחים. מניחים לחמש-עשר דקות ומרוקנים.
מוסיפים רכיבי התחמיץ (מים, חומץ, סוכר, מלח, פלפל שחור ופלפל אנגלי) לסיר בישול. מחממים עד שהנוזל מגיע לסף רתיחה.
קולפים את הקולורבי ופורסים לאצבעות צ'יפס בעלות רוחב של שלושת רבעי סנטימטר. חותכים גם את הגזר לאצבעות באותו גודל. את שיני השום פורסים או משאירים שלמים.
מוסיפים את פרוסות הקולורבי והגזר לצנצנת המחוטאת. בין אצבעות הקולורבי והגזר משלבים את עלי הדפנה ופרוסות השום. כשהצנצנת מלאה, מוזגים מעל את התחמיץ הכמעט רותח עד כדי כיסוי מלא ואוטמים את צנצנת השימור החמה במכסה שלה.
הנוזל יתקרר בהדרגה בתוך הצנצנת. ההתקררות והצטמקות האוויר בתוך הצנצנת יגרמו לפקק של הצנצנת להמשך כלפי פנים ולעשות רעש של "קליק" כעבור שעה של התקררות בערך. זה סימן לכך שהצנצנת אטומה כמו שצריך, ובפנים נוצר ואקום, מה שיסייע לשמר את הירקות למשך תקופה ארוכה (מחוץ למקרר במקום קריר ויבש).
הקולורבי והגזר המוחמצים מוכנים כעבור שלושה ימים. לאחר פתיחת הצנצנת ניתן לשמור בקירור במשך מספר שבועות. בתיאבון 😋