קונפי שום (Garlic Confit) זהו שום המבושל בשמן בבישול איטי, בטמפרטורה יחסית נמוכה של 90-93 מעלות צלזיוס.
לשיני השום המשומרות שימושים רבים. הן יכולות לשמש כממרח או כתוספת לתבשילים, למאפים, לרטבים ועוד. כבונוס, השמן בו נשמר השום מקבל ארומה וטעם שומיים ויכול לשמש כתחליף לחלק מהשמן הרגיל שמוסיפים למטבלים ולתבשילים, לשדרוג ולגוון הטעמים.
רכיבים
הוראות הכנה
מקלפים את שיני השום. שיטה מהירה לקילוף שיני השום היא על ידי הכנסת כל השיניים לסיר או לקערה עם מכסה וניעור השיניים בתוך הסיר בחוזקה. מסירים את הקצוות של שיני השום ובמידה ויש שורש ירוק מסירים גם כן.
מכניסים את שיני השום הקלופות לסיר בישול קטן ומוסיפים שמן עד לכיסוי מוחלט של השום בשמן.
בשלב זה אפשר להוסיף ארומה וטעמים לקונפי, למשל עם 2-3 ענפי טימין, עם ענף רוזמרין או עם זרעי פלפל שחור.
מביאים את השמן כמעט עד לרתיחה על ידי חימום על להבה נמוכה (ללא מכסה). בשמן אמורות להיווצר בועות קטנות שמקורן מהמים המתאדים מן השום. חשוב לוודא שהשמן אינו מבעבע בגלל הגעתו לטמפרטורה גבוהה מדי. במידה והשמן מתחיל לרתוח מסירים מיד ממקור החום וממתינים מספר רגעים עד שהשמן יתקרר. אם יש מדחום, מוודאים שהטמפרטורה לאורך הבישול נעה סביב 90-93 מעלות צלזיוס.
כעבור שעה בישול בערך, כאשר השום נעשה רך מאוד (כמו חמאה) ומקבל מעט גוון זהוב הוא מוכן. ניתן לבדוק מוכנות באמצעות קיסם. מסירים מהחימום ומאפשרים לשום ולשמן להתקרר לטמפרטורת החדר.
אפשר להשתמש בשום קונפי מיידית, או להעבירו (יחד עם השמן כמובן) לצנצנת מעוקרת.
על פי מקורות מידע השמרנים ביותר, שום קונפי ניתן לשמור בבטחה עד שבועיים במקרר, כשהוא מכוסה לגמרי בשמן. זאת כדי להמנע מהתפתחות חיידק הבוטוליניום שעלול להיות מסוכן וקטלני. מקורות אחרים ברשת טוענים שהשום יישמר בשמן במשך חודשים ללא כל סכנה. זאת במידה ומקפידים על הבישול הארוך, שמירה על היגיינה בתהליך ההכנה, שימור השום בכלי שחוטא היטב, תחת מעטה של שמן, במקרר!
כדי להיות בטוחים שומרים את השום קונפי במקרר עד חודש. כשרוצים להשתמש מוציאים כמה דקות לפני מהמקרר ומאפשרים לשמן להנמס. מוציאים מהצנצנת את הכמות הנדרשת ומחזירים למקרר.
בתיאבון 😋
שימושים אפשריים לקונפי השום
- מועכים את שיני השום ומשתמשים כממרח
- מוסיפים לתפוחי אדמה אפויים או לפירה
- מוסיפים לרטבים לסלט
- מוסיפים בהכנת רוטב לפסטה
- כתוספת על פיצה או פוקצ'ה
- מוסיפים למשרים (מרינדות)
- מוסיפים למרקים
- מוסיפים לתבשילי עוף, בשר ודגים
- מוסיפים לחביתה, אומלט או פריטטה
- מוסיפים על חומוס
- משתמשים בשמן בעל ארומת השום כתחליף לחלק מהשמן במתכונים
מצרכים
הוראות הכנה
מקלפים את שיני השום. שיטה מהירה לקילוף שיני השום היא על ידי הכנסת כל השיניים לסיר או לקערה עם מכסה וניעור השיניים בתוך הסיר בחוזקה. מסירים את הקצוות של שיני השום ובמידה ויש שורש ירוק מסירים גם כן.
מכניסים את שיני השום הקלופות לסיר בישול קטן ומוסיפים שמן עד לכיסוי מוחלט של השום בשמן.
בשלב זה אפשר להוסיף ארומה וטעמים לקונפי, למשל עם 2-3 ענפי טימין, עם ענף רוזמרין או עם זרעי פלפל שחור.
מביאים את השמן כמעט עד לרתיחה על ידי חימום על להבה נמוכה (ללא מכסה). בשמן אמורות להיווצר בועות קטנות שמקורן מהמים המתאדים מן השום. חשוב לוודא שהשמן אינו מבעבע בגלל הגעתו לטמפרטורה גבוהה מדי. במידה והשמן מתחיל לרתוח מסירים מיד ממקור החום וממתינים מספר רגעים עד שהשמן יתקרר. אם יש מדחום, מוודאים שהטמפרטורה לאורך הבישול נעה סביב 90-93 מעלות צלזיוס.
כעבור שעה בישול בערך, כאשר השום נעשה רך מאוד (כמו חמאה) ומקבל מעט גוון זהוב הוא מוכן. ניתן לבדוק מוכנות באמצעות קיסם. מסירים מהחימום ומאפשרים לשום ולשמן להתקרר לטמפרטורת החדר.
אפשר להשתמש בשום קונפי מיידית, או להעבירו (יחד עם השמן כמובן) לצנצנת מעוקרת.
על פי מקורות מידע השמרנים ביותר, שום קונפי ניתן לשמור בבטחה עד שבועיים במקרר, כשהוא מכוסה לגמרי בשמן. זאת כדי להמנע מהתפתחות חיידק הבוטוליניום שעלול להיות מסוכן וקטלני. מקורות אחרים ברשת טוענים שהשום יישמר בשמן במשך חודשים ללא כל סכנה. זאת במידה ומקפידים על הבישול הארוך, שמירה על היגיינה בתהליך ההכנה, שימור השום בכלי שחוטא היטב, תחת מעטה של שמן, במקרר!
כדי להיות בטוחים שומרים את השום קונפי במקרר עד חודש. כשרוצים להשתמש מוציאים כמה דקות לפני מהמקרר ומאפשרים לשמן להנמס. מוציאים מהצנצנת את הכמות הנדרשת ומחזירים למקרר.
בתיאבון 😋