קישוא בתנור בסגנון ספרדי, עם שום, פטרוזיליה ושמן זית. בספרד המנה הזה נקראת Calabacín al Ajillo (קישואים עם שום), מנה צנועה ופשוטה שמוציאה את המירב מהרכיבים שלה. מגישים את המנה כטאפס (מנת פתיחה) או כתוספת למנה העיקרית.
רכיבים
הוראות הכנה
שוטפים את הקישואים ופורסים לפרוסות עבות ברוחב חצי סנטימטר לפחות. מפזרים עליהם מלח בנדיבות בשני הצדדים, ומניחים אותם על מגש עם נייר אפייה להזיע במשך שעה.
אחרי שהקישואים הזיעו מחממים את התנור ל-180 מעלות. מייבשים את פרוסות הקישואים בעזרת מגבות נייר ומנגבים משאריות מלח.
בקערה מערבבים שמן זית עם שום, פטרוזיליה ופלפל שחור. אין צורך להוסיף מלח מכיוון שהקישואים סופגים חלק מהמלח בשלב ההזעה.
מערבבים את פרוסות הקישואים עם רוטב השום. מסדרים את הפרוסות בשכבה אחת על תבנית מצופה בנייר אפייה. זולפים עליהם את הרוטב הנותר בקערה.
אופים בתנור במשך 20-25 דקות עד שהקישואים משחימים. נזהרים שלא לשרוף את השום.
מגישים חם או קר, בתור מנת פתיחה או כתוספת למנה עיקרית. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
שוטפים את הקישואים ופורסים לפרוסות עבות ברוחב חצי סנטימטר לפחות. מפזרים עליהם מלח בנדיבות בשני הצדדים, ומניחים אותם על מגש עם נייר אפייה להזיע במשך שעה.
אחרי שהקישואים הזיעו מחממים את התנור ל-180 מעלות. מייבשים את פרוסות הקישואים בעזרת מגבות נייר ומנגבים משאריות מלח.
בקערה מערבבים שמן זית עם שום, פטרוזיליה ופלפל שחור. אין צורך להוסיף מלח מכיוון שהקישואים סופגים חלק מהמלח בשלב ההזעה.
מערבבים את פרוסות הקישואים עם רוטב השום. מסדרים את הפרוסות בשכבה אחת על תבנית מצופה בנייר אפייה. זולפים עליהם את הרוטב הנותר בקערה.
אופים בתנור במשך 20-25 דקות עד שהקישואים משחימים. נזהרים שלא לשרוף את השום.
מגישים חם או קר, בתור מנת פתיחה או כתוספת למנה עיקרית. בתיאבון 😋