קציצות ברוטב אדום של עגבניות ועשבי תיבול. מתכון פשוט וקל להכנה. מנה שילדים אוהבים, בתוספת ספגטי כמובן. מנת קציצות בשר נהדרת ליום ליום, לא רק לילדים.
רכיבים
הוראות הכנה
משרים את הלחם במים מספר רגעים. בינתיים, מוסיפים את שאר רכיבי תערובת הקציצות לקערה גדולה. מוסיפים לקערה גם את הלחם הספוג במים ומפוררים אותו. לשים את כל התערובת לתערובת אחידה.
מרטיבים ידיים כדי שהתערובת לא תדבק לידיים. יוצרים קציצות בגודל יחסית קטן (כמו כדור פינג-פונג) ומניחים בצלחת או במגש.
מחממים סיר רחב ונמוך על חום בינוני. מוסיפים את השמן. מטגנים את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד עד שהן נצרבות יפה.
מוסיפים לסיר את העגבניות יחד עם שאר הרכיבים לרוטב האדום. מנענעים את הסיר קלות כדי לערבב את הרוטב מבלי לפגוע במרקם העדין של הקציצות.
מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים לפחות 25-30 דקות (אפשר גם שעה ויותר, רק בודקים מדי פעם שהרוטב נשאר דליל, ובמידת הצורך, מוסיפים נוזלים.)
מגישים מעל מנת פסטה או אורז. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
משרים את הלחם במים מספר רגעים. בינתיים, מוסיפים את שאר רכיבי תערובת הקציצות לקערה גדולה. מוסיפים לקערה גם את הלחם הספוג במים ומפוררים אותו. לשים את כל התערובת לתערובת אחידה.
מרטיבים ידיים כדי שהתערובת לא תדבק לידיים. יוצרים קציצות בגודל יחסית קטן (כמו כדור פינג-פונג) ומניחים בצלחת או במגש.
מחממים סיר רחב ונמוך על חום בינוני. מוסיפים את השמן. מטגנים את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד עד שהן נצרבות יפה.
מוסיפים לסיר את העגבניות יחד עם שאר הרכיבים לרוטב האדום. מנענעים את הסיר קלות כדי לערבב את הרוטב מבלי לפגוע במרקם העדין של הקציצות.
מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים לפחות 25-30 דקות (אפשר גם שעה ויותר, רק בודקים מדי פעם שהרוטב נשאר דליל, ובמידת הצורך, מוסיפים נוזלים.)
מגישים מעל מנת פסטה או אורז. בתיאבון 😋